Dolar

32,4291

Euro

34,5921

Altın

2.384,04

Bist

10.045,74

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ozdag:

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ozdag:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-31 18:26:43

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ozdag:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Bu toprakları, bu vatanı, bu bayrağı paylaşmayacağız, bu vatanda beraber yaşayacağız. Biz devleti sokakta bulmadık, devletsizliğin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz" dedi.

Özdağ, AK Parti Osmaniye İl Başkanlığının Cebeli Bereket Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden, Türkiye'nin terör tehdidini yok edinceye kadar bölücü terör örgütüyle mücadele edeceğini belirtti.

Türkiye'de artık "satmayacak" ve "satın alınamayacak" siyasetçilerin bulunduğunu vurgulayan Özdağ, "Selahattin Demirtaş'a, Gülten Kışanak'a, Ahmet Türk'e sesleniyorum: Bu toprakları, bu vatanı, bu bayrağı paylaşmayacağız, bu vatanda beraber yaşayacağız. Biz devleti sokakta bulmadık, devletsizliğin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Fırat'ın öbür tarafında 'Kürdistan' kuracaklarmış, ay yıldızlı bayrağın yanında yeni bir bayrak sallandıracaklarmış, siz Kürtler adına konuşmayın, siz kimsiniz? Siz ancak ve ancak terör örgütün ağızıyla konuşur onun sözcülüğünü yaparsınız, PKK ise terör örgütüdür" diye konuştu.Özdağ, Türkiye'nin 1980'li yıllardan sonra önünün PKK terör örgütüyle kesilmek istendiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"1984 yılında PKK'ya misyon biçtiler. Şimdi kalkıp bizi bölmek istiyorlar. Büyük bir savaş, büyük bir mücadele var orada. Bu mücadelede insanlarımızın yanındayız. Polisimizin, askerimizin, korucumuzun yanındayız. Recep Tayyip Erdoğan'ın Çözüm Süreci'ni başlatma gayesi, bu vatan topraklarını modern tarıma açabilir miyim, barajlar kurabilir miyim, petrolü çıkartabilir miyimdi. İnanmadılar, Çözüm Süreci'nde 61 kişiyi öldürdüler, bine yakın eylem yaptılar. Şimdi anladıkları dilden konuşacağız. Bunların bir yandan siyasal uzantılarıyla mücadele edeceğiz, bir yandan ekonomik boyutuyla mücadele edeceğiz, uyuşturucu ticareti yapıyorlar bununla mücadele edeceğiz, kısaca topyekun mücadele edeceğiz."

Büyük devlet olmanın yolunun büyük ekonomi, güçlü ordu ve demokrasiden geçtiğini, darbelerin ve vesayetçi yönetimlerin Türkiye'yi geriye götürdüğünü vurgulayan Özdağ, vesayetçilerin, Anadolu çocuklarına siyaset yaptırmak istemediğini bildirdi.

Özdağ, şunları kaydetti:

"Bizi hep vesayetçiler yönetsin istediler. Onun için Menderes'e bu akibeti, bu muameleyi uygun gördüler. Ve Menderes asıldı, bir gece yarısı dar ağacında tartıldı. Siyasetçiler hep korkuttular. Siyasetçiyi kim korkutursa onun sesi, onun kulağı onun sözcüsü, tercümanı olur. Bu memlekette siyasetçileri dört unsur korkuttu. Bunlardan ilki cuntacı askerler, kirli ve şantajcı sermayedarlar ve medya patronları, ve son olarak oligarşik bürokrasi. Bunlar hep siyasetçileri korkuttu. Türkiye'de kim başbakan olursa Menderes'i düşündü. Türkiye'yi yönetmek zordur. Yönetmek isteyenlerin ya darbeyle ya da ekonomik krizle ya da siyasi oyunlarla önleri kesilir."

Özdağ, Osmaniye'de 1 Kasım seçimlerinde önemli bir farkla birinci olan AK Parti'nin başarısında katkısı olan il teşkilatına ve partililere teşekkür etti.

- Bayırbucak Türkmenlerine 4 tır yardım malzemesi

Özdağ, konuşmasının ardından kültür merkezi bahçesinde, AK Parti Osmaniye İl Başkanlığı tarafından Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardım malzemelerinin gönderilmesi için düzenlenen programa katıldı.

AK Parti Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu ile AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan'ın da katıldığı programda 4 tır yardım malzemesi Bayırbucak Türkmenleri'ne teslim edilmek üzere yola çıktı.

Haber Ara