Dolar

32,3926

Euro

34,7737

Altın

2.397,07

Bist

10.223,66

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-21 23:00:37

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı:
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan, 7 Haziran seçimleri öncesinde 44 ile yardımda bulunulduğu iddialarına yönelik olarak, "bunun seçimler öncesi yapılan bir uygulama olmadığı" bildirildi.

Bakanlık tarafından, bugün bazı basın organlarında yer alan 7 Haziran seçimleri öncesinde 44 ile yardımda bulunulduğuna yönelik haberlere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Söz konusu haberde yer alan uygulamanın, "geçmiş yıllarda da görece diğer illerden dezavantajlı durumda bulunan illerin ihtiyaçlarına göre yapıldığı" belirtilen açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına her ay düzenli kaynak aktarımı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada, periyodik olarak aktarılan kaynak ile vakıfların cari harcamaları ve yoksul vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılandığı kaydedilerek, söz konusu kaynağın, illerin nüfusu ve çeşitli sosyo ekonomik göstergelere göre hesaplandığı anlatıldı.

Düzenli olarak aktarılan periyodik payın, yoksulluğun görece yoğun olarak yaşandığı illerde bazı dönemlerde yetersiz gelebildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yoksul vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla 2014 yılında Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sisteminden alınan verilere göre diğer illerden görece daha yoksul illerimize ek periyodik pay aktarılmıştır.

Bu yıl ise bin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına 2014 yılında yapılan düzenli yardımlarla süreli sosyal yardımlar analiz edilmiş, düzenli ve süreli yardımlardan yararlanan nüfusun toplam il nüfuslarına ortalaması belirlenmiştir. Ortalamanın üzerinde kalan illere ilişkin düzenlenmeye gidilmiştir. Bu çalışmalar, Bakanlığın ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik rutin çalışmaları içerisinde yer almaktadır.

Haberlerde yer alan 'bunun 7 Haziran seçimleri öncesi yapılan bir uygulama olduğu' iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Öte yandan Bakanlığımızın önümüzdeki aylarda rutin yardım faaliyetleri dışında ek periyodik pay gönderilmesine ilişkin herhangi bir çalışması bulunmamaktadır."

Haber Ara