Dolar

32,5615

Euro

34,9389

Altın

2.446,37

Bist

9.716,77

Air France yolcuları 48 saattir Rusya’dan çıkamadı

Rusya’nın Irkutsk kentine plansız bir iniş yapan Air France Paris-Şanghay uçuşunun yolcuları hala Rusya’dan çıkamamış durumdalar.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-13 10:56:40

Air France yolcuları 48 saattir Rusya’dan çıkamadı

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Fransız şirketi Pazar günü yaptığı açıklamada, Paris'ten cumartesi gecesi ayrılan uçağın, Sibirya şehrinde karaya yakın bir yerde koku ve hafif bir dumanın ortaya çıkması sonrasında zorunlu iniş yaptığını açıkladı. Yolcuların, Irkutsk'ta ikinci bir uçuşa kadar otele yerleştirildiklerini belirttiler. Ancak uçak yine teknik bir arızadan dolayı uçuş yapamadı.

Bu bilgiyi teyit etmek için Çin'deki Air France hizmetlerine bu sabah ulaşılamamıştı ancak Şanghay havaalanı AFP'ye 5: 40'ta salı günü beklenen uçuşun iptal edildiğini açıkladı.
AFP'nin telefonunla konuştuğu bir kadın yolcu, “ Ne zaman ayrılabileceğimizi bilmiyoruz, yarın sabah ayrılabilmeyi umuyoruz “ dedi.

Rus yetkililer, yolcuların otele dönmelerine izin verilmesinden önce salı gününe kadar uçakta birkaç saat bekletildiklerini açıkladılar.
Weibo sosyal ağında, Çinli yolcular da uzun bekleyişlerini ifade ettiler.

"Saat sabah 2'de kalkmamız gerekiyordu. Hala uçakta oturuyorum, soğutucuyla ilgili bir problem var diyorlar", bu paylaşım Çin saatiyle saat 7: 00'de paylaşıldı.

Kaynak: Le Figaro, AFP

Haber Ara