Dolar

32,2153

Euro

34,7441

Altın

2.453,67

Bist

10.218,58

ABD'den PYD'ye sevkiyât açıklaması: Tank vermedik!

ABD Dışişleri Bakanlığı son günlerde 909 tır'a ulaşan sevkiyât haberlerine ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık,, 'IŞİD'e karşı savaşan hiçbir gruba tan vermedik' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-03 15:34:55

ABD'den PYD'ye sevkiyât açıklaması: Tank vermedik!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

ABD Dışişleri Bakanlığı "IŞİD'e karşı savaşan hiçbir gruba tan vermedik" dedi.

ABD'nin Haziran ve Temmuz aylarında YPG/PYD'ye karadan 1050 TIR silah, cephane, tank ve zırhlı sevkiyat gerçekleştirdiği iddia edilmişti. ABD Büyükelçiliğinin Twitter hesabından yapılan açıklamada iddialar yalanlandı, "ABD, Suriye'de DEAŞ'a karşı savaşan herhangi bir gruba tank vermemiştir" ifadeleri kullanıldı.

İşte o açıklama...

Son bir kaç günde basında yer alan, doğru olmayan bir dizi haberde, yanıltıcı bir şekilde ABD'nin YPG'ye destek vermek için Suriye'ye 'tanklar' ve 'silahlarla dolu yüzlerce TIR' gönderdiği iddia edilmiştir. Bu haberler Suriye'deki mevcut duruma ilişkin temel bazı geröekleri görmezden gelmektedir.

ABD, Suriye'de DEAŞ'a karşı savaşan herhangi bir gruba tank vermemiştir.

ABD'nin, öncelikli olarak hafif silahlar ve askeri mühimmattan oluşan yardımının büyük bir kısmı, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) içindeki Suriyeli Arap Koalisyonu (SAK) unsurlarını desteklemektedir. SAK'ı da kapsayan Suriyeli Araplar, DEAŞ'ı bölgeden temizlemek ve evlerine yeniden kavuşabilmek için savaşmaktadır.

Bu silahların çok daha küçük bir yüzdesi, SDG'nin Kürt unsurlarına verilen silahlarla sınırlıdır ve bunlar göreve özeldir. Sadece Rakka'yı ele geçirmek ve DEAŞ'ın yok edilmesi gibi hepimiz tarafından paylaşılan hedeflere ulaşmada sağlayacakları katkıya bağlı olarak verilmektedir. YPG'ye verilen silahların niteliğiyle ilgili Türk hükümetine tam bir şeffaflıkla bilgi sağlamayı sürdürmekteyiz.

Irak-Suriye sınırını geçen TIR'ların büyük bir kısmı, askeri ekipman veya askeri malzeme taşımamaktadır. Bu TIR'lar, Suriye içinde yerlerinden edilen insanların temel gereksinimlerini bulundukları yerlerde karşılamak, sağlık ve güvenliklerini temin etmek için gıda, ilaç ve diğer zaruri malzemeleri içermektedir.

Bunun aksini iddia eden yanlış haberler tehlikelidir ve bizi DEAŞ'ı ortadan kaldırmak, bu şiddetten etkilenenklere destek olmak yönündeki ortak arzu ve amaçlarımızdan alıkoymaktadır.

iŞTE O AÇIKLAMA: 

6_25

Haber Ara