Dolar

32,1931

Euro

35,0092

Altın

2.521,50

Bist

10.739,57

Eski ABD subayı: ABD ordusu Ukrayna'ya girerse yok edilecek

Eski ABD Ordusu subayı Stanislav Krapivnik Russian Today'e yaptığı açıklamada, Ukrayna ile Rusya ile arasındaki çatışmada Kiev'i desteklemek için Ukrayna'ya gönderilen ABD birliklerinin sonunda 'yok edileceğini' söyledi.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-05-10 16:37:29

Eski ABD subayı: ABD ordusu Ukrayna'ya girerse yok edilecek

Krapivnik, ABD ordusunun mevcut haliyle konvansiyonel bir savaşta Rusya'yla mücadele etmeye uygun olmadığını savunurken Soğuk Savaş döneminde bile, NATO'nun tamamının, Sovyet bloğuna karşı topyekun bir kara saldırısı başlatmak yerine, yalnızca Sovyet bloğunun potansiyel ilerleyişini yavaşlatabildiğini söyledi.

Krapivnik, ABD ordusunun durumuyla ilgili şunları söyledi:

“Batı'daki rasyonel uzmanları dinlerseniz size şunu söyleyeceklerdir: Evet, ABD Ordusu şu anda hiçbir durumda değil; ABD Ordusu hiçbir zaman Rusya'yı sahada yenebilecek konumda olmadı. Bir bütün olarak NATO'nun hedefi, hatta Soğuk Savaş'ın en yoğun olduğu dönemde bile, her şeyden önce Varşova Paktı güçlerini durdurmak ve zaman kazanmaktı; bu büyük bir saldırı değildi."

"ABD ORDUSUNUN DURUMU ÇOK KÖTÜ"

Krapivnik, o tarihten beri Batı ittifakının savaşma yeteneklerinin, büyük ölçüde ABD'nin geçtiğimiz on yıllarda gerçekleştirdiği askeri çabalar nedeniyle büyük ölçüde kötüleştiğini öne sürdü.

"Şu anda durum çok daha kötü. Amerika'nın yürüttüğü bitmek bilmeyen savaşlar, bitmek bilmeyen gerilla savaşları, Amerika'nın konvansiyonel savaş yapma kabiliyetini tamamen yok etti. Şu anda bunu artırmaya çalışıyorlar, ancak güçlerinizi yeniden inşa etmek çok zaman alıyor."

Eski ABD Ordusu subayı ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden'ın yeniden seçilmesi durumunda kendisinin veya "kararları kim veriyorsa" Ukrayna'ya Amerikan birlikleri gönderebileceği yönündeki basında çıkan son haberlere de değindi.

"ABD ORDUSU UKRAYNA'YA GİRERSE YOK OLACAK"

Krapivnik, "Sorun şu ki, Washington'daki insanlar ve Biden rejimi kesinlikle herhangi bir gerçeklik duygusundan yoksun" dedi.

Sürecin ABD ordusunun ezici bir yenilgisiyle sonuçlanacağını ancak böyle bir konuşlandırmanın tamamen göz ardı edilemeyeceğini öne süren Krapivnik, "Bu tamamen gerçeklikten yoksun bir durum. ABD Ordusu Ukrayna'ya giderse yok olacak” dedi.

Haber Ara