Dolar

32,2011

Euro

35,0158

Altın

2.517,09

Bist

10.739,57

Takipçilerini hadım eden 'insan kasabı'na 22 yıl hapis cezası

Hadım etme de dahil olmak üzere 'tüyler ürpertici' prosedürler uygulayan çetenin ele başı, 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hakim, tüyler ürperten uygulamalarla ilgili açıklamada bulundu.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-05-10 18:24:50

Takipçilerini hadım eden 'insan kasabı'na 22 yıl hapis cezası

İngiltere'de yaşanan dehşet verici olaylar zincirinde çetenin mağdurlarından Old Bailey, 46 yaşındaki Marius Gustavson'un tıbbi yeterliliği olmayan kişiler tarafından gerçekleştirilen "tehlikeli, gereksiz ve yaşamı değiştiren ameliyatların" görüntülerini paylaşarak "kazançlı bir iş" yürüttüğünü ihbar etti.

Norveç vatandaşı Gustavson, giderek daha profesyonel hale geldikçe Norveç merkezli olmak üzere 22.841 kullanıcının takip ettiği "eunuchmaker.com" sitesi aracılığıyla yaklaşık 300.000 sterlin kazandı.

Erkeklerin hadım edilmesi, penisinin alınması ve uzuvların dondurulması gibi hizmetlerinin reklamını yapan Gustavson, müşterilerinden de prosedürlerin görüntülerini izlemesi karşılığında için para topluyor, ayrıca yıllık 100 sterlinlik bir abonelik ücreti alıyordu.

Çete elebaşını yargılayan mahkeme, "baş dolandırıcı" Gustavson'un kendi penisinin, meme ucunun ve bacağının kesildikten sonra dondurulduğunu ve kendisine yardımcı olması için benzer düşüncelere sahip kişileri işe aldığını açıkladı.

Bacağını kaybettikten sonra 18.500 sterlin engelli yardımı talep eden ve şu anda tekerlekli sandalye kullanan Gustavson, karar duruşmasına görüntülü bağlantı ile çıktı.

Mağdur Old Bailey'e testisleri de dahil olmak üzere vücut parçalarının dondurucudaki paketlerde saklandığı söylendi. Gustavson'un kendi penisi ise ampute edildikten neredeyse dört yıl sonra evindeki bir çekmecede bulundu.

skynews-damien-byrnes-marius-gustavson_6422683

Bazı işlemlerde kullanılan bir bıçak

Hakim, sapkın uygulamaların birçok kişi için "en azından iğrenç ve tiksindirici" görüneceğini söyledi.

Bazıları bıçak veya cerrahi neşterlerle gerçekleştirilen uygulamaların "ciddi ve hayatı tehdit edici" olduğunu belirten hakim, uygulamaların "kalıcı ve geri döndürülemez" sonuçlar verdiğini söyledi.

Hakim, mağdurlar hakkında ayrıca "Birçoğu hayatlarının geri kalanında kapsamlı tıbbi ve diğer yardımlara ihtiyaç duyabilir." ifadesini kullandı.

"TÜYLER ÜRPERTİCİ UYGULAMANIN ARKASINDAKİ BEYİNSİNİZ"

Duruşmada Gustavson'a, dondurucuda saklanan vücut parçalarının görüntüsünün "hiç şüphesiz, aşırı vücut değişiklikleri gerçekleştirme eylemlerinizin ödülü olarak göreceğiniz şey" olduğu söylendi.

Mahkuma "Siz bu tüyler ürpertici ve tüyler ürpertici girişimin arkasındaki beyinsiniz" diyen hakim, olayla ilgili "Hepsinin motivasyonu, finansal ödül ve cinsel tatminin bir karışımıydı." değerlendirmesini yaptı.

"YAMYAMLIĞIN AÇIK KANITI"

Savcı Caroline Carberry KC, suçlunun vücut parçalarını sattığını söylerken, davada "yamyamlık olduğuna dair açık kanıtlar" bulunduğunu ve Gustavson'un 22 Haziran 2018 tarihli telefonunda bulunan görüntülerin "öğle yemeği için bazı testisler pişirdiğini" gösterdiğini söyledi.

Savcı, "Ham malzemelerden ustaca düzenlenmiş salata tabağına kadar resimler memurlar tarafından keşfedildi" dedi.

skynews-marius-gustavson-eunuch-maker_6419475

Yaklaşık 30 suça karıştığı söylenen Gustavson, 2016 ve 2022 yılları arasında ağır bedensel zarar verme amaçlı çete kurma suçunu kabul etti.

"SIRADAN BİR MESLEKTAŞIMDI"

Gustavson, 1996 yılında Drammen'deki bir işletme okulundan mezun oldu ve kısa bir süre sonra Doğu Sussex, Hastings'deki bir dil okulunda eğitim alarak İngilizce sertifikası aldı. Daha sonra birkaç yıl boyunca Norveç ve Birleşik Krallık arasında taşındı ve 2000 yılında Torquay'deki üç yıldızlı Abbey Lawn Hotel'de resepsiyonist olmak da dahil olmak üzere tuhaf işler yaptı.

Kendi ülkesinde yasalara aykırı davrandı, birçok dolandırıcılık suçu işledi ama asla hapse atılmadı. 2001'deki mahkumiyetin ardından on yıl boyunca Norveç'in posta hizmetinde çalıştı. Eski bir meslektaşı onu "LGBT davalarına tutkulu" ve Eurovision'a meraklı özel bir adam olarak tanımladı.

İsminin gizli kalmasını isteyen eski meslektaşı şunları söyledi:

“Biz sadece meslektaştık ve boş zamanlarımızda birbirimizi görmüyorduk. Kendisi sıradan bir meslektaştı ve sanırım çoğumuz onun iyi olduğunu düşündük… Meslektaşlarıyla boş zaman geçirdiğini sanmıyorum.”

Ekim 2011 civarında, Gustavson Bournemouth'a göç etti, 2015 yılına kadar Xerox'ta müşteri hizmetleri yöneticisi olarak çalıştı ve daha sonra Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park'a taşındı.

Gustavson, suçunun zirvesindeyken bile Londra'nın merkezindeki Onur yürüyüşlerinin koordine edilmesine yardımcı olmak için gönüllü oldu, 2016 ile 2019 yılları arasında kıdemli bir kahya olarak görev yaptı ve diğer gönüllülerin kaydedilmesine yardımcı oldu. İddia makamı, 2017 ile 2021 yılları arasındaki suçunun tam boyutunu bilmenin "imkansız" olduğunu kabul etti.

Ayrıca, kasıtlı olarak söz konusu suçlara neden olmak, uygunsuz çocuk görüntüleri yayınlamak, suç teşkil eden mülkiyete sahip olmak, aşırı pornografik görüntüler ve bir çocuğun uygunsuz sahte fotoğraflarını dağıtmak gibi beş ayrı suçlamayı daha kabul etti.

'KÜLT BENZERİ BÜYÜLEYİCİ USTALIK'

Yasal nedenlerden dolayı kimliği açıklanmayan bir kurbanın, uyuşturucu etkisi altındayken bir uygulamaya katılması için "kandırıldığını" hissettikten sonra polise gitmesinin ardından dokuz kişi daha Gustavson ile ilişkilerini itiraf etti.

Mağdurlar ifadelerinde, Gustavson'un çevresinde "büyüleyici" ve "kült benzeri bir atmosfer" yarattığını ve "saygınlık cilasının ustaca olduğunu" söyledi.

Savcı, uygulamaların "doğası ve kapsamının" "emsalsiz" olduğunu belirtti.

Suçları işleyenlerden kurbanlardan birine "hadım yapıcı" ünvanı verilirken, aynı kişinin diğer kurbandan hangi vücut parçalarının çıkarılacağına karar vermesi için zar oyunu oynandığı ortaya çıktı.

'İNSAN KASAPLIĞI'

Bazı mağdurlar, hakimin "insan kasaplığından pek de farklı" olmadığını tanımladığı uygulamaların ardından acil tıbbi tedaviye ihtiyaç duydu.

Mahkeme, olayların Gustavson'un Londra'nın kuzeyindeki evinde gerçekleştirildiğini, bazen daire veya otel kiralandığını ve aralarında 16 yaşında bir erkek çocuğunun da bulunduğu mağdurlara video gelirinden para sözü verildiğini bildirdi.

Savcılar, işlemlere tabi tutulan erkeklerin çoğunun yapılanlara rıza gösterdiğini, suçlananların hepsinin ise suçun cinsel keyif ve maddi kazanç amacı taşıdığını söyledi.

"KENDİ BEDENİNİN MİMARI" OLMAK İSTİYORDU

Gustavson'u savunan avukar Rashvinderjeet Panesar, "kendi vücudunun mimarı olma arzusunun" vücut bütünlüğü disforisinin farkına varılmasından önce ergenlik döneminde başladığını, ancak değişikliklerin 2016 yılında evliliğinin sona ermesiyle tetiklendiğini söyledi.

Avukat, uygulamaların ona "güçlenme ve kendini daha fazla ispatlama duygusu" verdiğini, değişiklik yapmak istedikleri bir bedende sıkışıp kalan diğer insanlara yardım etmek istediğini ve "diğer insanların yüzlerine bir gülümseme koymak istediğini" söyledi.

Avukat Panesar, uygulamayı transseksüel operasyonlarla, ancak "'sıfır' olarak bilinmek isteyen veya tarafsız cinsiyete sahip kişilerle" ve "yasal tıbbi prosedürlerin yetişemediği" koşullarla karşılaştırdı.

Panesar, mahkeme salonunda "ahlaksız, tehlikeli ve gereksiz olarak görülebilecek şeyin başkalarının mutluluğunun bedeli olduğunu" söyledi.

Eski NHS asistanı David Carruthers (61), Janus Atkin (39), emekli kimyager Peter Wates (67) ve Rumen uyruklu Ion Ciucur (30), daha önce 2016 ile 2022 yılları arasında komplo kurma suçunu kabul etmişti. Sırasıyla 11 yıl, 12 yıl, 12 yıl ve 5 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldılar.

Carruthers'ın ortağı 32 yaşındaki Ashley Williams ve 61 yaşındaki Alman Stefan Scharf da kasten ağır bedensel zarar verme suçunu kabul ederek dört buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldılar.

Hepsi lisansla serbest bırakılmadan önce üçte ikisini çekecek.

skynews-jacob-crimi-appleby_6422680

23 yaşındaki Jacob Crimi-Appleby, 36 yaşındaki Damien Byrnes ve 48 yaşındaki Nathaniel Arnold, suçlarını kabul ettikten sonra sırasıyla üç yıl sekiz ay, beş yıl ve iki yıl uzaklaştırma cezasına çarptırıldı.

Kraliyet Savcılık Servisi uzman savcısı Kate Mulholland olayla ilgili şunları söyledi:

"Marius Gustavson, cinsel tatmin ve mali kazanç için savunmasız erkekler üzerinde gereksiz ameliyatlar yapmanın risklerini göz ardı etti. Web sitesi aracılığıyla aktif olarak katılımcı topladı ve bu barbarca uygulamaların görüntülerini yayınlaması için para aldı."

SkyNews, The Telegraph

Haber Ara