Dolar

32,4453

Euro

34,7215

Altın

2.439,12

Bist

9.915,62

Yenişehir Belediyesi'nden ilk açıklama

Yenişehir Belediyesi Diyarbakır’ın sokaklarına peygambere hakaret edilen karikatürlerden biri olduğu iddia edilen bir resmi bilbord olarak asılmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-15 16:58:29

Yenişehir Belediyesi'nden ilk açıklama

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Dünyada geniş çaplı protestolara sebep olan ve Hz.Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerden birisini "Çocuk Gelin" konulu kampanyasının afişlerinde kullanan Diyabakır Yenişehir Belediye Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Sabah Timetürk tarafından haberleştirilen bilboardları doğrulayan Yenişehir Belediyesi'nin açıklamasında Google'da yer alan görsellerin içerisinden seçilen bir karikatürün sehven kullanıldığı savunuldu.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki bilboardlara asıldığı iddia edilen afişlerle ilgili açıklamasında Yenişehir Belediyesi, Hz.Muhammed'e hakaret karikatürlerinden birisinin kullanılmasından ötürü özür diledi.

Yenişehir Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele haftasına atfen yapılan billboard çalışmamız tamamen çocuk cinsel istismarını önlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmayı yaparken Google'nin çocuk gelin sayfasının görsellerinde hiç bir amblem ve isim bulunmayan karikatür fotoğrafı seçilmiştir. bu fotoğraf seçilirken bazı basın yayın organlarında yayınlanan ve iddea edilen amaçlar düşünülmemiştir. fotoğrafın daha önce kullanıldığı belli kesim ve amaçlar bazı kişi ve kuruluşlarca iletilir iletilmez, yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermesinden ötürü bu billboard afişlerini kaldırma kararı aldık.Tüm kamuoyu ve halkımızdan özür diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

İŞTE O HABER

Peygambere hakaret bilbordlarda

Haber Ara