Dolar

32,2629

Euro

34,7576

Altın

2.400,69

Bist

10.159,56

Peygambere hakaret bilbordlarda

Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta Diyarbakır’ın sokaklarına bilbord olarak asılan afişler peygambere hakaret edilen karikatürlerden biri olduğu iddia edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-15 12:40:52

Peygambere hakaret bilbordlarda

TİMETURK | Haber Merkezi

Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta Diyarbakır'ın sokaklarına bilbord olarak asılan afişler peygambere hakaret edilen karikatürlerden biri olduğu iddia edildi.

Sosyal medyada yer alan iddialara göre; son zamanlarda artan kadın ölümlerine dikkat çekmek için farkındalık oluşturmak isteyen Yenişehir Belediyesi “Şiddet şiddeti doğurur” sloganıyla kentin en işlek yerlerine afişler astı. Fakat o afişlerden biri var ki sosyal medyayı ayağa kaldırdı. İddiaya göre asılan afişlerden biri dünya çapında büyük protestolara neden olan Hz.Muhammed'e hakaret karikatürü.

HDP ve DBP'ye yakın kaynaklar fotoğrafların aslının olmadığını ve böyle bir afişin hiçbir zaman bilboardlara asılmadığını öne sürerken Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından asıldığı öne sürülen afişe yönelik büyük bir tepki oluştu. Fotoğrafın montaj olduğunu savunan çevreler ise Hükümet yanlısı sosyal medyda hesaplarının seçim öncesi HDP aleyhine algı oluşturmak amacıyla böylesi bir propaganda başlattığını iddia ediyorlar.

İşte o karikatürün orjinali;

AA1

A2_6

Yenişehir Belediyesi tarafından bilbordlara asılan afiş;

blur

 

Haber Ara