Dolar

32,2561

Euro

34,7920

Altın

2.405,87

Bist

10.321,61

Rumlara kötü haber

Güney Kıbrıs'ın kendi doğalgazını çıkarana kadar ucuz elektrik üretimi için ara çözüm olarak yurtdışından doğalgaz tedarik etme planı suya düştü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-08 20:53:27

Rumlara kötü haber

Güney Kıbrıs'ın kendi doğalgazını çıkarana kadar ucuz elektrik üretimi için ara çözüm olarak yurtdışından doğalgaz tedarik etme planı suya düştü. Konuyla ilgili ihalede birinci gelen Vitol şirketinin önerisinin reddedilmesiyle, Rumların en az 2020 yılına kadar doğalgaza sahip olamayacağı belirtildi.

RUMLARIN ÇIKARLARINA TERS

Rum Politis gazetesi, Rum Başkanlığı'nda Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Rum Enerji Bakanlığı'nın diğer ilgili yetkililerin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdiğini yazdı.

Gazete, bu toplantıda, Hollandalı Vitol şirketinin ihale şartlarında öngörülen miktardan yüzde 25 daha fazla doğalgaz satışı yapmayı istemesi üzerine yeni önerisinin reddedilmesi ve ihale sürecine son verilmesi kararının alındığını aktardı. Yine aynı gazete devamla Vitol'un yeni önerisinin ekonomik açıdan şirket lehine olduğunu ancak Güney Kıbrıs'ın çıkarlarına ters olduğunu belirtti.

SON KARARI BAKANLAR KURULU VERECEK

Yeni gelişmeler üzerine prosedür gereği Rum Devlet Doğal gaz İşletmesi'nin Vitol'un önerisini ret nedenlerinin kaydedildiği bir belgeyi hazırlayarak Rum Enerji Bakanlığı'na göndereceğini belirten gazete, nihai ret kararının Rum Bakanlar Kurulu'nca alınacağını kaydetti.

Gazete, ara çözüm prosedürünün sonlanmasının ardından Güney Kıbrıs'ın, doğalgaz için Afrodit yatağının değerlendirilmesinin planladığı 2020 yılına kadar beklemesi gerekeceğini de belirtti.

Haber Ara