Dolar

32,3762

Euro

34,7786

Altın

2.394,49

Bist

10.238,61

Nusret Cephesi Komutanı Ebu Firas hayatını kaybetti

30 yıldır çeşitli savaşlara katılan Nusret Cephesi komutanlarından Ebu Firas oğlu ile birlikte ABD saldırısına hayatını kaybetti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-03 22:35:51

Nusret Cephesi Komutanı Ebu Firas hayatını kaybetti

Suriye'nin etkin muhalif gruplarından El Kaide'nin Suriye kolu Nusret Cephesi komutanlarından Ebu Firas, ABD uçakları tarafından yapılan saldırı sonucu oğluyla birlikte hayatını kaybetti. Abdullah Azzam ile birlikte Afganistan'da Sovyetler Birliği işgaline karşı savaşan Ebu Firas Suri aynı zamanda Usame Bin Ladin ve Eymen ez Zevahiri ile yakın bir isim olarak biliniyordu.

EBU FİRAS KİMDİR?

Ebu Firas Suri künyeli Şeyh Rıdvan Namus, Şam'ın Madaya bölgesinde doğdu . Daha önce Afganistan ve Yemen'de de bulundu ve sonra Suriye'ye döndü.

Ebu Halid es Suri ile birlikte Suriye'deki direnişin örgütlenmesi sürecinde çabalarıyla öne çıkan Ebu Firas es Suri daha sonra Nusret Cephesi şura üyesi olarak örgütün basın sözcülüğünü yürütüyordu.

ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybeden Ebu Firas es Suri'ye düzenlenen saldırının insansız hava araçları tarafından düzenlendiği belirtildi. Uzun süredir Suriye'deki Nusret Cephesi hedeflerini belirli aralıklarla vuran ABD, daha önce Ebu Yusuf olarak bilinen Ümit Yaşar Toprak'I ve Ebu Esma olarak tanınan Muhsin el Fadli'yi de hedef almıştı.

Haber Ara