Dolar

32,3202

Euro

35,1203

Altın

2.302,42

Bist

9.055,22

Mahkemeden Kürdistan bayrağı kararı: Yasal değil

Türkmen Cephesi'nin mahkemeye taşıdığı Kerkük'teki bayrak krizine ilişkin Bağdat İdare Mahkemesi kararını verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-17 17:31:21

Mahkemeden Kürdistan bayrağı kararı: Yasal değil

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Türkmen Cephesi tarafından mahkemeye taşınan Kerkük'teki kamu binalarına Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayraklarının asılması kararına ilişkin bugünlerde bağımsızlık referandumu sebebiyle Erbil yönetimiyle karşı karşıya gelen Bağdat'tan önemli bir karar geldi.

Bağdat İdare Mahkemesi verdiği kararda “Kerkük İl Meclisi'nin resmi kurumlarda Kürdistan bayrağının bulundurulması kararı, Irak'ta mevcut yasalara aykırıdır” dedi.

DAVA MASRAFLARINI KERKÜK İL MECLİSİ ÖDEYECEK

Mahkeme ayrıca, tüm mahkeme giderlerinin, Kerkük İl Meclisi Başkanı Rebwar Talabani tarafından ödenmesine hükmetti.

NE OLMUŞTU?

Bu yılın Mart ayında Kerkük Valisi Necmettin Kerim'in önerisiyle Kerkük'teki kamu binalarına Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrakları çekilmişti. Karara tepki gösteren Türkmenlerden 5 il meclisi üyesi, İl Meclisi Başkanı Rebwar Talabani hakkında Bağdat İdare Mahkemesi'nde dava açmıştı.

BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU

Öte yandan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) 25 Eylül'de 'bağımsızlık' için sandık başına gitme kararı aldı. Bölge ülkeleri tarafından tepkiyle karşılanan kararı Irak Merkezi Yönetimi de desteklemiyor. Referandumun gerçekleşmesi halinde çıkacak sonucu tanımayacağını belirten Bağdat ve Erbil arasında görüşmeler sürüyor.

Son gelen haberlere göre Bağdat'ta Şii Ulusal Koalisyonu yetkililerinin de bulunduğu bir toplantıya katılan bağımsızlık müzakereleri heyeti, referandumu belli şartlar kabul edilirse bir kaç ay daha erteleyebileceğini söyledi. Erbil cephesinden ise habere ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ:

702520_3 (1)

Haber Ara