Dolar

32,2331

Euro

35,0696

Altın

2.507,38

Bist

10.643,58

Erdoğan'dan Schulz yorumu: Alman ekolünün Türkiye’ye bir operasyonu...

Erdoğan, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'u eleştirerek, tavrının 'Alman ekolünün Türkiye’ye bir operasyonu...' olduğunu söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-28 10:11:47

Erdoğan'dan Schulz yorumu: Alman ekolünün Türkiye’ye bir operasyonu...

Hırvatistan'da temaslarını izleyen gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Schulz'un “Biz Erdoğan'la anlaşmadık. Bizim muhatabımız Davutoğlu'dur, hükümettir, onlar da gayet ciddi muhataplar”  açıklamalası Erdoğan'a soruldu.

Bu açıklamaların seviyesiz ve kalitesiz olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olarak buna cevap vermesinin uygun olmayacağını belirtti.

Erdoğan, “Bahsettiğiniz kişi, benimle ne zaman görüşse, liderliğimin ne kadar saygın olduğundan söz eder. Yüzüme karşı böyle konuşan bir insanın şimdi o türden tavırlara girmesine ne demeli? Ben bu tür davranışları, Alman ekolünün Türkiye'ye bir operasyonu gibi görüyorum” dedi.

İşte Erdoğan'ın cevabı:

Seviyesizliğe ve kalitesizliğe, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak bir cevap vermek çok uygun düşmez. Benimle ne zaman görüşse, benim liderliğimin ne kadar saygın olduğumdan, ne kadar güçlü olduğundan söz eder. Yüzüme karşı böyle konuşan bir insanın şimdi o türden farklı tavırlara girmesine ne demeli? Ben bu tür davranışları, adeta Alman ekolünün Türkiye'ye bir operasyonu gibi görüyorum. Yapılan iş bu. İşte şu 3 milyar Euro meselesinde en büyük yükü Almanya alıyor falan deniliyor. Halbuki cüzi bir miktar hariç, henüz Türkiye'ye gelen bir şey yok. Sözünü ettikleri katkı için Türkiye'den proje isteme eğilimlerine de anlam veremiyorum. Mesela Merkel, Nizip'i gezip gördü aslında. Türkiye olarak bizim yaptıklarımız ortada. Bizden neyin projesini istiyorsunuz? Sizin proje dediklerinizi biz çoktan hayata geçirmişiz. Proje vesaire diyerek hiç kimse bizi aldatmaya kalkmasın. Birileriyle fotoğraf verebilmek için böyle şeylerin içine girmeye gerek yok.

FOTOĞRAF VERMEK İÇİN DEĞMEZ

Erdoğan, mülteciler konusunda Almanya'ya yapılan övgülere de anlam veremediğini vurgulayarak, “3 milyar euro meselesinde en büyük yükü Almanya alıyor deniliyor. Halbuki cüzi bir miktar hariç, Türkiye'ye gelen bir şey yok. Bizden neyin projesini istiyorsunuz? Sizin proje dediklerinizi biz çoktan yaptık. Proje diyerek kimse bizi aldatmasın. Birileriyle fotoğraf verebilmek için böyle şeylerin içine girmeye gerek yok” şeklinde konuştu.

 

 

Haber Ara