Dolar

32,3278

Euro

35,0558

Altın

2.295,33

Bist

9.012,79

Duterte'den Katolik Kilisesi'ne: Full of shit

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte bu kez ülkedeki uyuşturucu operasyonlarında yaşanan ölümleri eleştiren Katolik Kilisesi'ne cevap verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-25 19:17:08

Duterte'den Katolik Kilisesi'ne: Full of shit

Ülkede 2 yıl önceki eylemlerde hayatını kaybeden özel harekat görevlilerinin ailelerinin katıldığı etkinlikte konuşan Duterte, uyuşturucu operayonunda yaşanan ölümleri eleştiren Katolik Kilise'sine cevap verdi.

FULL OF SHİT

Sputnik'in haberine göre Duterte "Katolik Kilisesi'ne meydan okuyorum. Siz tamamen saçmasınız. Hepiniz kötü kokuyorsunuz ve yozlaşmışsınız" dedi. Ancak Duterte "Tamamen saçmasınız" derken İngilizcede çok kaba bir ifade olarak kabul eidlen 'full of shit' ifadesini tercih etti.

"BENİ TACİZ ETTİNİZ"

Katolik rahipleri 'günah' işlemekle de suçlayan 71 yaşındaki Duterte kendisinin üniversite öğrencisi iken bir rahip tarafından 'taciz' edildiğini ayrıca kabinesindeki 3 kişinin de rahiplerin tacizine maruz kaldığını öne sürdü. Duterte bu iddiasının yalan olduğunun kanıtlanması halinde istifa etmeye hazır olduğunu da söyledi.

'KENDİNİZDEN UTANMIYOR MUSUNUZ?'

Kilisenin Filipinler hükümetinden 'lüks araç' talep ettiğini söyleyen Duterte bunun 'ikiyüzlüce' olduğunu belirterek "Kendinizden utanmıyor musunuz? Bunlar çok pahalı. Birçok insan aç. O… çocukları, pislikler bunu kabul etti" ifadelerini kullandı. Daha önce '2 karım ve 2 kız arkadaşım var" diyen Duterte, Psikopos Teodoro Bacani'nin de 2 karısı olduğunu iddia ederek "Bacani'yi s.. edin. Onun da benim gibi 2 karısı var" ifadelerini kullandı.

UYUŞTURUCU OPERASYONLARINDA 6 BİN İNSAN HAYATINI KAYBETTİ

Katolik Kilisesi liderleri Duterte'nin başlattığı 'uyuşturucu ile savaş' operasyonlarında yaşanan ölümleri eleştirmişti.

Duterte'nin göreve geldiği haziran 2016'dan beri 2250 uyuşturucu şüphelisi polis tarafından, 3710 kişi ise kimliği belirsiz saldırganlarca öldürülmüştü.

Filipinler nüfusunun yüzde 80'i Katolik dinine mensup.

Haber Ara