Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Corona virüsüne karşı geliştirilen aşı hayvanlar üzerinde denendi

Corona virüsüne karşı geliştirilen aşı hayvanlar üzerinde denendi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-20 17:09:09

Corona virüsüne karşı geliştirilen aşı hayvanlar üzerinde denendi
Corona virüsünün yol açtığı bulaşıcı solunum yolu hastalığı MERS ile mücadele için geliştirilen bir aşının, hayvanlar üzerinde denendiği bildirildi.

Sonuçları "Science Translational Medicine" dergisinde yayımlanan ve Pensilvanya Üniversitesinden bilim adamlarının geliştirdiği prototip aşının maymunlarda ve develer üzerinde denendiği, bu hayvanlarda hastalığı önlediği belirtildi.

Aşının, öncelikle hastalığı insanlara bulaştırmalarını önlemek amacıyla develere bağışıklık kazandıracağı, aynı zamanda MERS'e yakalanma olasılığı taşıyan bireyleri koruyabileceği kaydedildi.

Araştırmacılar, aşının develerden alınan kan örneklerinde denendiğini ve virüse karşı korunmanın artmasına yardımcı olan bağışıklık proteinini harekete geçirdiğinin görüldüğünü ifade etti.

Aşılanan makak maymunlarının da sonrasında MERS virüsüne maruz kaldıklarında hastalığa yakalanmadıkları gözlendi.

Warwick Üniversitesinden Profesör Andrew Easton, çalışmayı, insanların MERS'e yakalanmasını önleyecek bir aşının geliştirilmesi yolunda atılan önemli bir adım olarak nitelendirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Christian Lindmeier, haziran ayında corona virüsünün yol açtığı MERS hastalığı nedeniyle bugüne kadar dünya genelinde 471 kişinin öldüğünü açıklamıştı. MERS'i önleyici bir ilaç ya da tedavi bulunmuyor.

Haber Ara