Dolar

32,5615

Euro

34,9389

Altın

2.446,37

Bist

9.716,77

AK Parti'den sürpriz öneri: 5 yıl olsun

3 partinin bir araya geldiği ‘Mini Anayasa' görüşmelerinde, AK Parti’den Milletvekili Genel Seçimleri sürelerine ilişkin sürpriz bir öneri geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-24 12:26:47

AK Parti'den sürpriz öneri: 5 yıl olsun

Sadecehaber'in haberine göre; Yeni Anayasa düzenlemesi ile ilgili AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) oluşan bir üçlü komisyon kurulmuştu. Üçlü komisyon 12 Ağustos Cuma günü ilk kez bir araya gelmişti.

Üçlü komisyonda yer alan siyasi partileri temsil eden isimler şu şekildeydi: AK Parti'den Abdülhamit Gül, CHP'den Bülent Tezcan ve MHP'den ise Mehmet Parsak.

5 GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gül, Tezcan ve Parsak'tan oluşan komisyon, Anayasa çalışmaları bağlamında beş kez bir araya geldi.

Üçlü, beşinci görüşmenin ardından ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) açıklama yaptı. Açıklamada uzlaşılan noktalarda bir Anayasa değişikliği yapılabileceği, Kurban Bayramı öncesi 'bayram müjdesi' olarak bu haberi verebileceklerini ümit edildiği kaydedildi.

Ancak bu görüşmelerde çok önemli bir ayrıntı da yer aldı. O da AK Parti kanadından gelen sürpriz bir öneri oldu.

Öneri, 4 yılda bir gerçekleştirilen Milletvekili Genel Seçim sürelerini kapsıyordu.

“TEKRAR 5 YILDA BİR YAPILSIN”

Komisyon görüşmelerinden çıkan ve gündemde yer alan Kurban Bayramı öncesi açıklanacağının sinyalleri verilen değişikliklerde, Milletvekili Genel Seçim süreleri de yer alabilir.

İhtimalleri kuvvetlendiren durum ise AK Parti temsilcisi Abdülhamit Gül'ün diğer parti temsilcilerine, “Milletvekili Genel Seçim süreleri tekrar 5 yılda bir olsun” teklifini sunması oldu.

Bu öneri ile ilgili herhangi bir yasa teklifinin hazırlanıp hazırlanmayacağı da henüz bir netlik kazanmamış durumda.

2007 REFERANDUMUNDA DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

Milletvekili seçim sürelerine ilişkin söz konusu değişikliğe ise 2007 Referandumu ile gidilmişti.

Referandumda Cumhurbaşkanı'nın halk oyu ile seçilmesi kabul edilen değişiklikler arasında yer alırken, Milletvekili genel seçimlerinin de 5 değil 4 yılda bir yapılması çıkan kararlar arasında idi.

Haber Ara