Dolar

32,5470

Euro

34,9451

Altın

2.448,83

Bist

9.716,77

Zayıflamak için doğru beslenme nasıl olmalıdır?

Fazla kilolardan kurtulmanın ilk şartı doğru ve yeterli beslenebilmektir. İşte doğru beslenmenin ipuçları...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-04 23:37:28

Zayıflamak için doğru beslenme nasıl olmalıdır?

- Yağlı proteinler yerine yağsızları tercih etmek

Protein, organ işlevleri ve kas yapımı için önemlidir. Kırmızı et yerken, yağsız biftek ya da ekstra yağsız kıyma tercih edilmeli, Tavuğu pişirmeden önce derisini ayırılmalıdır.

- Daha çok taze meyve ve sebze tüketmek

Meyveler, içerdikleri doğal şeker sayesinde tatlı yeme isteğini tatmin eder, taze sebzelerse midenin daha çabuk dolmasına yardımcı olur. Meyve ve sebzeler, çabuk doymana yardımcı olan lif içerir.

- Tam tahılları daha çok yemek ve basit karbonhidratları bırakmak 

Tam buğday ekmeği, yulaf ezmesi, tam buğdaylı makarna, tatlı patates ve esmer pirinç harika birer enerji ve besin kaynağıdır. Doğru proteinler ve sebzelerle birleştiklerinde, tam tahıllar mükemmel, her açıdan dengeli besinlerdir.

- Ciddi bir diyet planı uygulamayı denemek 

Uzman tavsiyesiyle kendine uygun bir diyet planı belirlemek ve bu planı ciddiyetle uygulamak, uyulması en zor noktalardan biri olsada kilo vermede önemli kısımlardan bir tanesidir.

- Yemek öğünlerini atlamamak

Birçok kişi, öğün atlamanın kilo vermeye yardımcı olacağını düşünür, ama kilo veren insanlar, her gün üç ana, iki ara öğün yediklerinde kilolarını korumaya daha meyilli oluyorlar.

- Tatlandırılmış içeceklerden uzak durmak

İster yapay ister doğal şekerli olsun, tatlandırılmış içeceklerin besin değeri çok azdır ve beslenmene bir sürü boş kalori ekler.

Haber Ara