Dolar

32,5711

Euro

34,9885

Altın

2.461,13

Bist

9.885,13

Yüz yüze eğitim kimler için geçerli? Kaçıncı sınıflar yüz yüze eğitim görecek?

Yüz yüze eğitim kaçıncı sınıflar için geçerli? Yüz yüze eğitimin hangi sınıflar için uygulanacağı büyük bir merak konusu haline geldi. Veliler, 5. sınıflar, 6. sınıflar, 7. sınıflar ve 8. sınıflar yüz yüze eğitim alacaklar mı? Özel okullarda yüz yüze eğitim olacak mı? Liseler yüz yüze eğitime açıldı mı? İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-19 10:49:35

Yüz yüze eğitim kimler için geçerli? Kaçıncı sınıflar yüz yüze eğitim görecek?

"Okullar ne zaman açılacak?" sorusu milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve il milli eğitim müdürleri okulların açılması konusunda son detayların konuşulduğu bir toplantı yaptı. Hem öğrenciler hem de onların velileri okulların ne zaman açılacağı konusunda bilgileneceği bu toplantının detayları, aşağıdaki yer alıyor.

Kaçıncı sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak?

İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf ile ortaokul 8. sınıflarda,  imam hatip ortaokullarında, Lise hazırlık sınıfları ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime geçilecek.

Kaç gün ve kaç saat yüz yüze eğitim verilecek?

İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf ile ortaokul 8. sınıflarda haftada 2 gün toplam 12 ders saati ( 2 gün, 6+6), imam hatip ortaokullarında ise haftada 2 gün toplam 14 ders saati (2 gün, 7+7 ) uygulanacak. Lise hazırlık sınıfları ve 12. sınıflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8+8) yapılacak.

Okul öncesi eğitim kurumlarının tamamında ise haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacak.

Köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki ilkokullar, ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının  bütün sınıf seviyelerinde il hıfzıssıhha kurullarının il/ilçe millî eğitim müdürlükleriyle iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda derslerin tamamı yüz yüze eğitim yoluyla işlenecek. Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan ilkokulların tamamında dersler yüz yüze eğitimle verilecek.

Haber Ara