Dolar

32,5766

Euro

35,0001

Altın

2.459,65

Bist

9.897,85

Yunanistan için yeni kurtarma paketi

Yunanistan için yeni kurtarma paketi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 16:33:01

Yunanistan için yeni kurtarma paketi
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Yunanistan'ın için uzlaşılan üçüncü kurtarma paketiyle ilgili, "Yunanistan Parlamentosu gerekli adımları atarak güveni yeniden inşa etmelidir" dedi.

Nükleer müzakerelere katılmak üzere Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Steinmeier, reform karşılığında kurtarma paketinin kabul edilmesinin Avrupa Birliği'nin "birlik ve dayanışma içerisinde hareket edebilme kabiliyetini" gösterdiğini söyledi.

Avro bölgesi üyelerinin anlaştığını belirten Steinmeier, çözümün "Alman-Fransız işbirliği" sonucu ortaya çıktığına işaret ederek, "Halen önümüzdeki günlerde üstesinden gelinmesi gereken zor adımlar var. Yunanistan Parlamentosu, gerekli adımları atarak güveni yeniden inşa etmelidir" diye konuştu.

Fabius da anlaşmanın iyi bir haber olduğunu dile getirerek, "Çünkü Yunanistan'ın avro bölgesinde sağlam bir şekilde kalmasını sağladı" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın anlaşmanın sağlanmasında önemli rol oynadığını vurgulayan Fabius, şunları kaydetti:

"Fransa ve Almanya nihai bir anlaşmaya varılması için kararlı bir şekilde davranacaktır. Şimdi alınan kararlar ve uygulanması gereken birçok adım var. Dayanışma ve sorumluluk içinde hareket edilmesi gerektiğini vurgulamak istiyorum."

Haber Ara