Dolar

32,5376

Euro

34,9546

Altın

2.456,62

Bist

9.879,56

YPG mağduru oynuyor

Uzun zamandır Amerika'nın Suriye'deki en önemli müttefiki olan PKK/YPG, Türkiye'nin Cerablus operasyonu sonrasında kendisini 'uluslararası ihanetin muhtemel mağduru' olarak görüyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-03 23:32:31

YPG mağduru oynuyor

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

YPG'liler ABD'nin gönülden desteği olmaksızın Türkiye'nin halihazırdaki ve ilerleyen günlerde Şam rejiminin saldırılarına karşı savunmasız hissediyorlar.

MÜSLİM'İN DANIŞMANI: HASEKE, BÖLGESEL BİR OYUN

PKK/PYD lideri Salih Müslim'in Kamışlı'daki danışmanı Sihanouk Dibo, Haseke'de rejim kuvvetlerinin kendilerine saldırmasının bölgesel bir oyunun parçası olduğunu söyledi.

İngiliz yayın organı Independent'a yazılı bir röportaj veren Dibo, Türkiye ile Şam rejiminin anlaşmış olabileceğini ima ederek "mesele Kürtler olunca, herkes birleşebiliyor" iddiasında bulundu.

Dibo açıklamasının devamında "Haseke'de olanlar yerel bir çatışma değildi, bölgesel bir oyunun parçasıdır" dedi.

"TÜRKİYE RASTGELE HAREKET EDİYOR"

Müslim'in temsilcisi Dibo, Türkiye'nin Suriye'deki YPG unsurları ile mücadelede mantıklı ve kapsamlı bir planının olmadığını söyledi.

Dibo ayrıca "Suriye'nin kuzeyindeki YPG bölgelerinin tam anlamıyla işgali, Kürtlerin direnişi sebebiyle mümkün olmayacaktır. Ayrıca Türkiye, ne yaptığını bilmediği ve 'rastgele hareket ettiği' için de bunun mümkünatı yoktur" iddiasında bulundu.

ABD'NİN YARDIMININ BİR YERE KADAR OLDUĞU DÜŞÜNÜLEMEDİ

ABD'nin ve uluslararası toplumun IŞİD'e karşı bir zamanlar en önemli müttefiki olan YPG, Amerika'nın kendilerine vereceği yardımın Türkiye mevzu bahis olduğunda bir yere kadar olacağını kestiremedi.

Bunun olacağı 2015 yılı yaz aylarından beri beklenmekteydi ancak ABD'nin bu tasarı hakkında şüpheleri vardı ve Rusya'nın uçak düşürülme olayından sonra Türkiye'ye böyle sert davranması beklenmiyordu.

"FEDERAL YAPI İSTİYORUZ,REJİMLE ASLA MÜTTEFİK OLAMAYIZ"

PKK/PYD lideri Müslim'in temsilcisi Dibo, Suriye'de kendilerine otonomi verilecek merkezi olmayan federal bir yapı istediklerini açıkladı.

Dibo, Federal ve otonom bir yönetim istedikleri için "geleneksel diktatörlük" isteyen Şam rejimi ile asla müttefik olamayacaklarını belirtti.

YPG'NİN ABD İLE İTTİFAKTAN BAŞKA ÇARESİ YOK

Şu anki tabloda YPG'nin ABD ile ittifakını devam ettirmekten başka ve Amerikalıların onları Türkiye'ye ve gelecekteki Suriye hükümetine karşı yüzüstü bırakmayacağını ümit etmekten başka şansı yok.

ABD'nin istikrarsız ve çoğunlukla askerî ilişkilere dayanan müttefikliği, YPG'yi geleceğine dair yoğun endişeye sevk ediyor.

Haber Ara