Dolar

32,2153

Euro

34,7441

Altın

2.453,67

Bist

10.218,58

Yolsuzluğu soruşturan hakim kazada öldü

Brezilya'da meydana gelen uçak kazası ve kazada ölen Federal Yüksek Mahkeme Yargıcı Teori Zavascki için 3 günlük ulusal yas ilan edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-20 11:17:51

Yolsuzluğu soruşturan hakim kazada öldü

Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, yaptığı yazılı açıklamada Zavascki'nin çok iyi kalpli bir vatandaş olduğunu ve Brezilyalılar tarafından gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Olaydan duyduğu üzüntüyü bildiren Temer, "Kanun ve adaletten yana kusursuz yolunun onu her zaman farklı kıldığı bir kamu insanın kaybına yas tutarken bütün Brezilyalılar ile birlikte olduğumu bildiriyorum." ifadesini kullandı.

Temer, Zavascki'yi kaybetmelerinden dolayı 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.

Brezilya tarihinin en büyük yolsuzluk ve kara para aklama skandalı Petrobras soruşturmasını yürüten hakim uçak kazasında hayatını kaybetti. 68 yaşındaki Yüce Divan üyesi Teori Zavascki ülkenin birçok siyasi liderinin karıştığı ulusal petrol şirketi Petrobras'ta yapılan yolsuzlukları soruşturmakla görevliydi.

Öte yandan hayatını kaybeden yargıcın yürüttüğü soruşturma yeni Başkan Michel Temer'i de kapsıyordu. Zavascki'nin talihsiz ölümü soruşturmaya da ağır bir darbe indirdi. Zira yargıcın ülkenin önde gelen 130 isminin (politikacılar, işadamları…) yaptığı gizli anlaşmaları kamuya ifşa etmesi bekleniyordu.

Haber Ara