Dolar

32,3391

Euro

35,1232

Altın

2.236,90

Bist

8.738,21

Yeni yasaklar neler olacak? Erdoğan'ın açıkladığı korona yasakları neler?

Yeni korona yasakları neler? Artan korona vakaları sonrası yeni kararların alınacağı bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız” açıklamasından sonra yeni karona kararlarının neler olacağı merak ediliyordu. Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda yeni korona kararlarının alınacak.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-30 19:22:56

Yeni yasaklar neler olacak? Erdoğan'ın açıkladığı korona yasakları neler?

Hafta içi sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusu gündeme oturdu. Hafta sonu belirli saatler içerisinde uygulanan sokağa çıkma yasağının tamamen uygulanabileceği belirtilirken, vaka sayısının yüksek olduğu illere seyahat yasağı gelebileceği iddia ediliyor. Gözler kritik Kabine toplantısına çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün saat 15.00'da Beştepe Külliyesi'nde kabine toplantısı yapıldı. Toplantıda alınacak yeni tedbirler masaya yatırıldı.

Yeni korona yasakları neler?

Kabine toplantımızda ilave istişare elde ettik. 

- Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır. Üretim tedarik lojistik sağlık tarım orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışındadır.

- Market kasap gibi işletmeler ile eve paket servisi verecek yerler hafta sonu kısıtlamasının dışındadır.

- Restoranlar paket servisi dışında hizmet veremeyecektir.

- 65 yaş üstü 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacaktır.

- Anasınıfı ve benzeri eğitim sınıfı faaliyetlerine ara verilecektir.

- Tehdit geçene kadar misafir kabulüne ara vermelerini özellikle rica ediyorum. Evlerde mevlüt, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya gelecekleri etkinlikler yapılamayacaktır.

- Cenaze namazları, yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınacak, nikahlarda bu sayı da geçilmeyecektir.

- Toplantıda vaka ve ölüm sayılarının yüksek olduğu Edirne, Adana, Hatay, Artvin, Aydın, Çanakkale, Kırklareli, Ordu, Trabzon, Tokat, Zonguldak, Mersin, Osmaniye, Samsun, Muğla, Bursa İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli gibi şehirlere yönelik olarak salgının seyrine göre kademeli şekilde seyahat kısıtlaması getirilebilir.

Haber Ara