Dolar

32,5560

Euro

34,9632

Altın

2.458,54

Bist

9.881,12

Yemen'e hava operasyonu: 40 ölü

Yemen'in Taiz şehrinde çıkan çatışmalarda ve yapılan hava saldırısında 40 Husi militanı öldürüldüğü iddia edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-18 11:57:13

Yemen'e hava operasyonu: 40 ölü

AA'nın haberine göre, Yemen'in Taiz ilinde Ensarullah Hareketi (Husiler) ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) milisleri arasında çıkan çatışmalarda ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında 40 Husi militanının öldüğü bildirildi.

HDG tarafından yapılan yazılı açıklamada, Taiz ilinde Husiler ile HDG güçleri arasında çıkan çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırılarında 40 Husi militanının öldüğü belirtildi.

Taiz'e bağlı ve büyük bir kısmı kontrol altına alınan El-Vaziiyye ilçesinde çıkan çatışmalarda 3 HDG milisinin hayatını kaybettiği kaydedildi. Husilerin kontrolü altındaki el-Mesire kanalında ise aynı bölgede onlarca HDG milisinin öldüğü ileri sürüldü.

Öte yandan HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, HDG milisleri Yemen'in güneyindeki Dali vilayetine bağlı Moris bölgesinde bulunan Husi kontrolündeki "Kahra" ve "Yais" köylerini kontrol altına aldı.

HDG, pazartesi günü, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin de desteğiyle Taiz'i Husiler'den kurtarmak için operasyon başlatmıştı.

Yemen'de, HDG'nin Taiz iline bağlı El-Vaziiyye ilçesinin merkezinde kontrolü ele geçirdiği ve Muha kentine doğru harekete geçtiği bildirilmişti. El-Vaziiyye, geçen temmuz ayında kurtarılan güneydeki Lahic kentinin kuzeybatısı ile Taiz'in batısındaki sahil kenti Zubab'a yakınlığı nedeniyle önem kazanıyor. Stratejik Muha Limanı'na giriş kapısı mahiyetinde olan El-Vaziiyye'nin ele geçirilmesiyle, Husilere El-Hudeyde'den gelen askeri yardımlar da engellenmiş olacak.

Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e destek veren güçler, aylardır Taiz'i abluka altında tutuyor.

Haber Ara