Dolar

32,5711

Euro

34,9885

Altın

2.461,13

Bist

9.885,13

Yazar İnan'dan velilere karne tavsiyesi

2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte milyonlarca öğrenci karnesini alırken Yazar Tuğba Akabey İnan velilere tavsiyede bulunarak; ‘’ Çocuklarınızı karne notlarına değerlendirmeyin. Eğer bir başarısızlık varsa önemli olan onun kaynağını bulmaktır.’’ dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-12 22:06:31

Yazar İnan'dan velilere karne tavsiyesi

Kağıthane'de geleneksel ramazan etkinlikleri Hasbahçe'de her akşam sanatçı, yazar ve uzmanların katıldığı çeşitli programlarla devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Yazar Tuğba Akabey İnan da Hasbahçe'de ‘Yetişkin ve Çocuklar İçin İtibar Eğitimi' adlı bir söyleşi gerçekleştirerek bu alandaki tecrübelerini söyleşiyi dinlemeye gelenlerle paylaştı.

Karneyi kutsamayın

Öğrencilerin karnelerini almasıyla birlikte yaz tatilinin başladığını hatırlatan İnan, velilere konuyla ilgili tavsiyelerini şu şekilde değerlendirdi: ‘'Karneyi kutsamaktan vazgeçmeliyiz. Karne bize çocuğun gelecekle ilgili başarısını gösteren bir unsur değildir. Çünkü burada eğitimci faktörü, çocuğun o sene yaşadığı özel durumlar, anne baba faktörü gibi pek çok neden çocuğun başarısına veya başarısızlığına neden olabilir. Dolayısıyla pek çok nedenin olduğu yerde tek suçlu çocuk olamaz. Anne ve babaların görmesi gereken en önemli şey; eğer bir başarısızlık varsa onun kaynağı araştırılmalıdır. Başarısızlığa neden olan şey her ne ise o çözüldüğü vakit çocuğun derslerinde de iyileşme olacaktır.''

Söyleşiyi Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç eşi Fatma Kılıç ile birlikte takip etti. Söyleşinin sonunda Başkan Kılıç ve eşi Fatma Kılıç, Kağıthane Kent Konseyi Başkanı Meryem Tekbıyık ile birlikte Yazar İnan'a ilçenin simgesi lale figürü takdim ettiler.

 

Haber Ara