Dolar

32,2650

Euro

34,7210

Altın

2.400,61

Bist

10.336,50

Türk gözlemciler Yunan adalarında

Ankara ile Avrupa Birliği arasında mülteci krizini hafifletmek amacıyla varılan anlaşmayı denetlemek üzere Türkiye'den yola çıkan gözlemciler Yunanistan'ın Midilli ve Sakız adalarına vardı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-21 15:31:52

Türk gözlemciler Yunan adalarında

Ajanslarda yer alan habere göre: Ankara ile Avrupa Birliği arasında mülteci krizini hafifletmek amacıyla varılan anlaşmayı denetlemek için Türkiye'den yola çıkan gözlemciler Yunan adalarına vardı. Türk yetkililerin, Yunan adalarında en az bir hafta kalması bekleniyor. AB ile varılan anlaşma çerçevesinde Ankara, Suriyeli mülteciler dâhil olmak üzere Yunanistan'a geçen tüm yasadışı göçmenleri geri alacak. 20 Mart Pazar gününden önce Yunanistan'a ulaşan göçmenler ise anlaşma dışında tutulacak. Bunun karşılığında AB de Türkiye'nin aldığı her bir Suriyeli için Türkiye'den bir Suriyeli mülteci kabul edecek.

"72 BİN" TARTIŞMASI

Bir AB yetkilisi, Türkiye'de yaşayan 72 bin Suriyeli göçmenin anlaşma kapsamında AB ülkelerine yerleştirileceğini söyledi. Kaynaklar, Türkiye'ye dönen göçmen sayısının bu rakamı geçmesi durumunda ise mekanizmanın devre dışı bırakılabileceğini ifade etti.

 

Haber Ara