Dolar

43,6017

Euro

51,9652

Altın

7.044,15

Bist

13.838,38

Sur'da 9 güvenlik görevlisi yaralandı

Diyarbakır Sur'da çatışmalar tüm hızıyla devam ederken PKK'nın tuzakladıkları 2 el yapımı bombanın patlaması ile 5 polis ve 4 asker yaralandı.

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-28 15:16:37

Sur'da 9 güvenlik görevlisi yaralandı

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde barikatların kaldırılması, hendekleri kapatılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü alınan, 11 Aralık'ta 17 saat ara verildikten sonra tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, çatışmalarda sürüyor.

Sur'da bu sabah saatlerinde PKK'lılar tuzaladıkları 2 el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamanın ardından güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Meydana gelen patlama ve çatışmalarda 5 özel harekat polisi, 4 jandarma özel harekat mensubu olmak üzere toplam 9 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralı asker ve polisler kentteki çeşitli hastanelere sevk edilirken, göğsünden kurşunla yaralanan 1 polis ile patlama sırasında bacağına şarapnel isabet eden 1 asker ameliyata alındı. Tedavi altına alınan güvenlik güçlerinin sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.


Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Polis memurunun emekliliğine 4 gün kala öldüğü kaza

Haber Ara