Dolar

32,2090

Euro

35,1117

Altın

2.475,79

Bist

10.217,22

Sosyal Market yüzleri güldürüyor

Belediyeciliği “Farklı” yapan Pamukkale Belediyesi’nin en büyük sosyal projelerinden biri olan “Sosyal Market” ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor. “Gıda Bankacılığı” kapsamında yürütülen çalışma çerçevesinde bugüne kadar 800’ü aşkın aileye destek sağlandı. “Komşusu açken tok yatan biden değildir” Hadis-i Şerif’inden yola çıktıklarını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Amacımız insanlarımızın mutluluğuna katkı sağlamak” dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-07 22:02:41

Sosyal Market yüzleri güldürüyor

Pamukkale Belediyesi'nin farklı belediyecilik alanında en önemli projelerinden biri olan “Sosyal Market”, 2016 yılının Haziran ayında kurulduğu günden bu yana ihtiyaç sahibi ailelerdin yüzünü güldürmeye devam ediyor. İlçe genelindeki  68 mahalleden ihtiyaç sahibi olan vatandaşların Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na yaptığı başvuru sonrasında yapılan inceleme sonucu belirlenen aileler yardım almaya hak kazanıyor.  Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, incelemesi tamamlanan ve “Sosyal Kart” almaya hak kazanan ihtiyaç sahiplerine kartları tek tek kendisi dağıtıyor. Bugüne kadar yapılan başvurular sonrasında 800'ü aşan aile Sosyal Market'ten alış veriş yapma hakkını elde etti. Bu kişiler aylık 1000 puan yüklenen kartlarıyla neye ihtiyacı varsa alabiliyor. Her ay yeniden güncellenen 1000 puanla ihtiyaç sahibi vatandaşlar ayakkabıdan, giyeceğe, deterjandan, bakliyata kadar geniş ürün yelpazesinden istediği ürünü alabiliyor. Paranın geçmediği “Sosyal Market” her gün gelen vatandaşlarla dolup taşıyor.

 “FARKLI BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ”

 Sosyal belediyecilik ananında Pamukkale Belediyesi'nin şimdiye kadar birçok önemli projeyi faaliyete geçirdiğinin altını çizen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Sosyal Market'in bu projeler içinde dikkat çektiğini belirtti. “Komşusu açken tok yatan biden değildir” Hadis-i Şerif'inden yola çıktıklarını belirten Başkan Gürlesin, “Biz istiyoruz ki Pamukkale'de yaşayan aileler mutlu olsun. Özellikle ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın mutluluğuna Sosyal Market aracılığı ile destek veriyoruz. Hedefimiz ilçe sınırlarımız içinde ihtiyaç sahibi tüm ailelere bir nebze de olsa destek olmaktır. Belediye ekiplerimiz ilçe sınırlarımız içinde ihtiyaç sahibi ailelerin evini tek tek gezip yaptıkları anketle yardıma muhtaç aileleri belirliyorlar. Ailelerle birebir yapılan yaklaşık 60 sorulu anketle puanı 50'nin üzerinde olan tüm ailelere Sosyal Market'ten yardım almayı hak kazanıyor. Yapılan detaylı araştırmalar sonucunda yardım almayı hak eden her aileye belediyemiz tarafından aylık bin kredilik alışveriş kartı olan ‘Sosyal kartı' veriyoruz. Bizim önceliğimiz ailenin maddi durumu. Maddi durumu iyi olmayan, evinde öğrencisi çok olan hemen hemen tüm ailelere Sosyal Market aracılığı ile yardım ediyoruz. Amacımız insanlarımızın mutluluğu” dedi.

“DESTEK BEKLENİYOR”

Pamukkale Sosyal Market'e ayni ve nakti yardım yapılabiliyor. Hayırseverler ihtiyaç sahiplerine Sosyal Market aracılığıyla ulaştırılacak olan yardımlar için 2 yolu izleyebiliyor. Birincisi nakti olarak makbuz karşılığında yapılan yardımla markette bulunması gereken giyecek ve yiyecek maddeleri alınarak marketin raflarında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Ayni yardım yapmak isteyenler de aldıkları malzemeleri faturalarıyla birlikte Sosyal Market'e ulaştırabiliyor. Her iki yöntemde de hayırseverler Gıda Bankacılığı kapsamında yapılan bağışları vergiden düşebiliyor.  “ihtiyaç sahibi vatandaşımız alışveriş sepetini alıp eşiyle çocuğuyla BİR KURUŞ para ödemeden alışveriş yapabiliyor” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Bu konuda hayırseverlerin yapacağı yardımlar çok önemli.  Allah rızası için Pamukkale Sosyal Market Derneği'ni kurarak çıktığımız bu yolda, bizler elimizi bu halis niyet için taşın altına koyduk. Tüm hayırseverlerimize özellikle seslenmek istiyorum. Gıda Bankacılığı kapsamında ürünlerinizi derneğimize bağış olarak bekliyoruz.  Sosyal marketimize büyük katkılar sağlanmasını umut ediyor, tüm Pamukkale halkına saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

Haber Ara