Dolar

32,3605

Euro

34,7517

Altın

2.393,60

Bist

10.208,65

HDP'nin saymanına PKK suçlaması

Diyarbakır'da yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan HDP saymanı Hüseyin Yılmaz, sözde 'vergilendirme' adı altında toplanan paraları Sur ilçesindeki PKK mensuplarına aktarmakla suçlanıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-13 18:19:57

HDP'nin saymanına PKK suçlaması

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alındıktan sonra Diyarbakır'a getirilen ve "terör örgütüne üye olmak" suçundan dün tutuklanan Yılmaz'ın, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgu tutanağında, PKK/KCK adına eylem ve faaliyetlerde bulunduğu belirtildi.

Tutanakta, Yılmaz'ın Y.A. isimli bir kişiyle yaptığı telefon görüşmesine ilişkin şu ifadeler yer aldı:

"Bu görüşme doğrultusunda Yılmaz sözde 'vergilendirme' adı altında para toplamıştır. Yılmaz'ın, Sur ilçesinde sözde 'özerklik' ilanının ardından operasyonlar sürerken bölgedeki 'Dilşah' isimli kişiye 'vergilendirme' adı altında topladığı paraların ilçede çatışma bölgesindeki örgüt mensuplarına gıda ve erzak yardımı yapılabilmesi amacıyla teslim edilmesi yönünde talimat verdiği anlaşılmıştır. Bu nedenle PKK/KCK terör örgütü yapılanması içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü değerlendirilmektedir."

Yılmaz'ın, PKK/KCK adına sözde "bağış" adı altında vatandaştan, iş adamlarından da para talep ettiği bilgisine yer verilen tutanakta, toplanan bu paraların da terör örgütü PKK'ya aktarıldığı kaydedildi.

Diyarbakır'da PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 17 şüpheli gözaltına alınmış, aralarında Yılmaz'ın da bulunduğu 5 kişi, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmış, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 11 kişinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

 

 

Haber Ara