Dolar

32,3436

Euro

34,9108

Altın

2.397,46

Bist

10.190,09

Hamilelikte mide bulantısı kaçıncı haftada biter?

Hamilelikte mide bulantısı kaçıncı haftada biter? Gebelikte yaşanan bulantılar anneyi büyük çapta etkiler. Özellikle ilk hamileliklerde anne adayları bu sorunun cevabını merak eder, araştırır. 'Hamilelikte mide bulantısı normal midir?', 'Hamilelikteki mide yanması ve mide bulantısı nasıl geçer?', 'Gebelikte bulantılar hangi aya kadar devam eder?', 'Hamileyim kusuyorum ne iyi gelir?', 'Hamileligin ilk aylarinda Bulanti olmamasi normal mi?', 'Gebelikte mide bulantısı ne zaman başlar, ne zaman biter?', 'Gebelikte akşam, sabah ve gece bulantısı nasıl rahatlatılır?' gibi soruların cevapları haberimizin detay kısmında yer alıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-03 10:56:38

Hamilelikte mide bulantısı kaçıncı haftada biter?

Hamilelikte Mide Bulantısı Kaç Hafta Sürer?

Birçok kadının hamilelik belirtilerinin başında mide bulantıları gelir. Özellikle regl gecikmesinin yanında mide bulantısı var ise, ilk akla gelen hamileliktir. Kadınların yüzde 60'ı büyük gebeliklerinin ilk üç ayında mide bulantısını yaşarlar. Hamileliğe göre mide bulantısının şiddeti ve saati değişkenlik gösterebilir. Genel olarak sabah bulantısı yaşayanlar çoğunlukta olduğu için, özellikle sabah yaşanan mide bulantıları gebeler arasında sıklıkla konuşulan bir konudur. Fakat sabah bulantıları dışında, günün her saatinde mideniz bulanabilir ve kusabilirsiniz. 

Mide bulantıları genel olarak 6. haftadan itibaren başlar ve 3. ayın sonlarına doğru yavaşça azalır. Fakat her kişinin bünyesi aynı olmadığı gibi, gebeliği de aynı değildir. Dolayısıyla hamileliğin sonuna kadar mide bulantısı çekmek de olası bir durumdur. 

Sabah bulantıları nasıl geçer?

  • Nefes egzersizi yapın ve bunu alışkanlık haline getirdiğinizde vücudunuzun yatıştığını hissetmeye çalışın. Sabahları bunu bir rutin haline getirip, derin nefesler alıp vermeye çalışın.
  • Mide bulantısı yapan yiyeceklerden, yağlı besinlerden ve tütün ürünlerinden uzak durun. Odanızda benzeri ürünleri bulundurmayın.
  • Küçük bir limon dilimini yavaş yavaş emin.
  • Başucunuzda kraker gibi kolay ulaşılabilen, tuzlu bir besin bulundurun.
  • Ağır beslenmekten kaçının .
  • Ani ve hızlı hareket etmekten kaçının ve istirahat edin.
  • Doktorunuza danışarak zencefil çayı tüketin.
  • Geceleri mutlaka dişlerinizi fırçalayın ve tuz gargarası yapın.
  • Sıvı alımını artırın. Mümkünse sıvı ağırlıklı beslenin ve günün her saatinde birer yudum da olsa su içmeye özen gösterin.

Haber Ara