Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Erdoğan'dan 'Diyarbakır' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD temasları kapsamında önemli açıklamalarda bulunuyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-31 20:23:54

Erdoğan'dan 'Diyarbakır' açıklaması

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Diyarbakır'daki saldırıyı kınıyorum, lanetliyorum. Diyarbakır'da güvenlik güçlerimizi hedef alan terör saldırısını en şiddetli şekilde lanetlediğimi belirtmek istiyorum. Hain saldırıda 7 emniyet mensubumuz şehit oldu, 13 emniyet mensubumuz ve 14 sivil vatandaşımız yaralandı. Bizim buna tahammülümüz kalmamıştır. Bu saldırıların, Avrupa'nın PKK'nın gerçek yüzünü görmesine vesile olmasını diliyorum. Bu saldırılar, bizim terörle mücadele azmimizi kesintiye uğratmayacaktır. Terör örgütü köşeye sıkıştıkça kirli yüzünü ifşa ediyor."

Terör belasını İnşallah ülkemizden gündeminden çıkartacağız. PKK'nın ve uzantılarının gerçek yüzünü herkes görmeli.
Etrafımızdaki krizler bizim insan odaklı politikamıza engel olmadı ve de olmayacak. 2000'li yıllara dış yardım alan bir ülke olarak girmiştik. Bugün Türkiye milli gelirine göre insani yardımda dünya lideridir.

İfade ve basın özgürlüklerini genişletmek için çeşitli hukuki düzenlemeler yaptık.

'TÜRKİYE DÜNYA LİDERİDİR'

2000'li yıllara girerken dış yardım alan ülkeydik. Bugün, Türkiye milli gelirine göre insani yardımda dünya lideridir.

ABD İLE GÖRÜŞ AYRILIKLARI OLABİLİR

ABD ile önemli meselelerde işbirliği içerisindeyiz. Bu işbirliğinin canlı ve dinamik tutulmasını istiyoruz. Bazı meselelerde görüş ayrılıkları olabilir.

"SURİYE KRİZİNİN SORUMLUSU..."

Türkiye'nin öncelikli sorularının başında terör eylemleri ve sınırımızdaki insani kriz geliyor. Türkiye olarak Suriyeli sığınmacılar konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Önlemler sadece güvenlik üzerine bina edilmeli. Bu krizlerin sorumlusu kendi halkının meşru taleplerini bastıran diktatördür.

PKK DAEŞ'LE MÜCADELE ETMİYOR

PKK'nın kendi planı dışında DAİŞ'le mücadelesi yoktur, bu yalandır. Maalesef bu yalan alıcı bulmaktadır. DAİŞ ve PKK'nın saldırılarında parçalanan bedenler tüm dünyanın bedenini yaralamalıdır.

"PKK NEYSE PYD DE ODUR"

"PYD, DAİŞ'e karşı saldırıyor, dolayısıyla iyi bir örgüttür." Böyle bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değil. PKK bizim için neyse PYD de o'dur. DAİŞ'e karşı mücadele ettiği söylenerek PYD ve YPG'nin iyi örgüt olduğunun söylenmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Başta ABD olmak üzere müttefiklerimiz ile dayanışma ve güçlü işbirliği içerisinde hareket ediyoruz.

"BU NASIL ÖZGÜRLÜK YA?"

Belçika'ya bildirdiğimiz canlı bomba serbest bırakıldı. Bizde işadamını öldüren terörist Brüksel'de rahatça dolaşabiliyor. Fehriye Erdal hala bize teslim edilmedi. Kendilerine bu teröristin bize teslim edilmesini söylediğimizde aldığımız cevap "Biz özgürlüklerden yanayız." Bu nasıl özgürlük ya?

Haber Ara