Dolar

32,3591

Euro

34,7547

Altın

2.396,13

Bist

10.208,65

Diyarbakır'da Nevruz için geniş önlemler

Diyarbakır'da kutlanılmasına izin verilen Nevruz öncesi güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-21 10:42:38

Diyarbakır'da Nevruz için geniş önlemler

Diyarbakır'da HDP tarafından bugün düzenlenecek kutlanacak Nevruz etkinliği öncesi polis kent genelindeki birçok noktada olağanüstü güvenlik önlemi aldı.

Geceden itibaren, trafik ekiplerince kentin 20 ayrı noktasında durdurulan araçlar kontrol edilirken, araçlardaki şüpheli şahısların sorguları yapıldı. Ayrıca eğlence yerleri, umuma açık yerlerde de kimlik kontrolleri gerçekleştirildi. Otel ve pansiyonlar başta olmak üzere konaklama tesislerinde de uygulamalar gerçekleştirildi.

"Huzur21" adı verilen operasyona Asayiş Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürülüğü ile Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı 750 personel katıldı.

Nevruz Parkı'na araçlar alınmıyor

Diyarbakır'da saat 10'da başlaması planlanan Nevruz etkinliğine HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da katılacak. 

Al Jazeera muhabiri Kadir Konuksever, etkinliğin yapılacağı Nevruz Parkı'na araç alınmadığını ve 3 ayrı noktada arama yapıldığını aktarıyor. Geceden bölgede kalan araçlar ise çekicilerle götürülüyor. Arama noktalarında bekleyenlerin sayısının önceki senelere göre çok az olduğu görülüyor. Seyyar satıcılar da alana sokulmuyor.

Bağlar'da yasak kaldırıldı

Merkeze bağlı Bağlar ilçesinin Kaynartepe Mahallesi'nde 15 Mart günü saat 03.00'dan itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağı, Bağlar Kaymakamlığı kararı ile 21 Mart Pazartesi günü saat 06.00'dan itibaren kaldırıldı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, dün yaptığı açıklamada, bir polis memurunun şehit olduğu, 16 polis memurunun da yaralandığını operasyonda 10 PKK'lının öldürüldüğünü, 16'sı yaralı olmak üzere 23 PKK'lının da yakalandığını söylemişti.

 

Haber Ara