Dolar

42,9027

Euro

50,5598

Altın

6.252,42

Bist

11.294,37

BTK saldırı paylaşımları için uyardı

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen saldırıya ilişkin, kamuoyunda infial uyandıran paylaşım yapanları uyardı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-29 09:51:52

BTK saldırı paylaşımları için uyardı

BTK'dan yapılan yazılı açıklamada, masum insanların hayatını kaybetmesine neden olan ve ülkenin birlik ve huzurunu hedef alan saldırı sonrası sosyal medyaüzerinden saldırı anına ve saldırı mağdurlarına ait çeşitli görüntülerin paylaşıldığına işaret edilerek, mahkeme kararıyla hakkında yayın yasağı da getirilen söz konusu görüntülere ilişkin paylaşımlar yoluyla menfur saldırının amacına bilerek veya bilmeyerek hizmet edildiğinin değerlendirildiği belirtildi.

Bu itibarla internette ve özellikle sosyal medyada tweet, retweet gibi yapılan ve hukuki sorumluluğu bulunan bu tür paylaşımlar konusunda vatandaşların gerekli hassasiyeti göstermesinin beklendiğinin vurgulandığı açıklamada, "Kamuoyunda infial uyandırma ve toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanların yasal sorumlulukları bulunmaktadır. Söz konusu görüntüleri yayınlayarak veya paylaşarak terörizmin amacına hizmet edenler hakkında, milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin korunmasına ilişkin mevzuat kapsamında ilgili kurumlar nezdinde her türlü yasal incelemenin takipçisi olunacak." ifadesi kullanıldı.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor

Haber Ara