Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

'Askeri arazi yol olacak'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan kararla şehirlerde boşaltılan kışla ve askeri bölgelerle ilgili açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-15 21:36:51

'Askeri arazi yol olacak'

Başkent'te Sabancı Bulvarı ile Bağlıca bölgesini zırhlı birlikler arazisi içinden birbirine bağlayacak bulvar için Milli Savunma Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Işık, bakanlıktaki imza töreninde, başkentin her geçen gün geliştiğini, büyüdüğünü belirtti. Bu gelişmeyle sorunların da artığına dikkati çeken Bakan Işık, bunların başında ulaşım ve trafik geldiğini bildirdi.

Ankara'nın nüfus artışından çok daha fazla altyapıya kavuştuğunu vurgulayan Işık, "1983-1988'de öğrenci olarak Ankara'da bulunmuştum. O dönemin trafik keşmekeşini bilen biri olarak nüfusun bu kadar artmasına rağmen gerçekten Ankara'da aynı oranda artmayan bir trafik yüküyle karşı karşıyayız." diye konuştu.

Başarılı çalışmalarından dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i tebrik eden Işık, Ankaralı'nın hayatını kolaylaştıracak tedbirlerin alınması konusunda kendilerinin de yardımcı olduğunu aktardı.

Bakın Işık, bu kapsamda Sabancı Bulvarı'nın Bağlıca Bulvarı'na bağlanmasına yönelik talebin önceden beri dile getirildiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Özellikle Etimesgut'taki zırhlı birliklerin taşınmasından hemen sonra, durumu tekrar değerlendirdik. Hızlı bir şekilde Ankaralıların ve Ankara Büyükşehir Belediyemizin bu talebine olumlu cevap vererek bu konudaki protokolü hazır hale getirdik.

Sonuçta bu araziler milletin arazisi. Milletin ortak kullanımı için, ortak ihtiyaçları için ve askeri gereklilikler de göz önünde bulundurularak bu ihtiyaç duyulan arazileri veriyoruz.

Bundan sonra da askeri gereklilikleri özellikle dikkate alarak bu tip talepleri yerine getireceğiz. Önemli olan Ankaralıların daha rahat ulaşım sağlamaları ve ulaşım açısından gerekli altyapının yapılabilmesi için bu alanlarda gerekli tahsisi yapmak. İnşallah önümüzdeki yılın sonuna kadar bu bulvarlar birleştirilince eminim ki bizim o bölgedeki trafiğimizde ciddi bir rahatlama olacak."

Haber Ara