Dolar

32,3350

Euro

35,1123

Altın

2.309,02

Bist

9.079,97

Wilders: Türk bakanlar 'istenmeyen kişi' ilan edilsin

Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV) lideri Geert Wilders hükümetten, Türk bakanları Nisan ayı ortalarına kadar 'istenmeyen kişi' (persona non grata) ilan etmesini istedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-06 14:23:39

Wilders: Türk bakanlar 'istenmeyen kişi' ilan edilsin

TİMETURK | HABER MERKEZİ

BBC'nin haberine göre
Geert Wilders, böylece hiçbir Türk bakanın Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi kampanya için Hollanda'ya gelemeyeceğini savundu.

Bu durumda Türkiye'ye "net ve güçlü bir mesaj verilmiş olacağını" söyleyen Wilders, Türkiye'de referandumda oylanacak anayasa değişikliğini "Parlamentoyu ortadan kaldırarak İslamofaşist Türk diktatörü Erdoğan'ı güçlendirecek gelişme" olarak nitelendirdi.

İKTİDARA YAKIN

Wilders'in partisi PVV, Hollanda'da 15 Mart'ta yapılacak genel seçimde ilk sırada yer alabilir.

ÇAVUŞOĞLU İLE GERİLİM

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu anayasa referandumu kampanyası için 11 Mart'ta Hollanda'nın Rotterdam kentine bağlı Hoogvliet'te Türkiyeli seçmenlerle buluşma kararı almıştı. PVV lideri Geert Wilders, Çavuşoğlu'na toplantı yasağı konusunun sadece Rotterdam Belediye Başkanı Ahmet Abutalip'e bırakılamayacağını savundu. Abutalip'in "güvenlik gerekçesiyle" toplantıyı iptal etme yetkisi bulunduğunu anımsatan Wilders, Çavuşoğlu'nun bu durumda Hollanda'da başka bir kentte toplantı düzenleyebileceğini söyledi.

"RESMİ YASAK" İÇİN ARAYIŞ İÇİNDELER

Hollanda Başbakan Yardımıcısı Lodewijk Ascher ise Pazar günü katıldığı bir televizyon programında Çavuşoğlu'nun ülkelerinde referandum kampanyası yapmasını istemediklerini yineledi. İşçi Partisi'nden (PvdA) Ascher, gerekirse Türkiye ile yaşanacak bir diplomatik gerilime hazır olduklarını söyledi. Ascher de, Çavuşoğlu'nun katılacağı toplantının resmen yasaklanması için arayışların sürdüğünü belirtti.

ENTERESAN İFADELER

Hollanda Başbakan Yardımcısı Lodewijk Ascher, Türkiyeli göçmenlerin Ankara'nın baskısı olmadan özgürce yaşaması için onların haklarını savunduğunu söyledi.

Demokrasi ve düşünce özgürlüğü konusunda Türkiye'nin Hollanda'dan öğrenecek çok şeyi bulunduğunu dile getiren Ascher, "Ama şu anda konu bir başka ülkenin bakanının gelip Hollanda'da propaganda yapması. Biz bunu istemiyoruz" dedi.

Haber Ara