Dolar

32,5723

Euro

34,9777

Altın

2.460,03

Bist

9.887,87

'Ümmetin reisi Cumhurbaşkanımız'

AK Partili Belediye Başkanı'nın sosyal medyadaki paylaşımı tartışma konusu oldu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-21 05:51:26

'Ümmetin reisi Cumhurbaşkanımız'

Sosyal medya üzerinden AK Parti Gaziantep Şahinbey ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili yaptığı paylaşım tartışma konusu oldu. Tahmezoğlu'nun Erdoğan'ın Merkel ile, Bülent Ecevit'in de Clinton ile yan yana durduğu görselleri paylaşması tepkilere yol açtı.

ODATV.com'un haberine göre; AK Parti'li Gaziantep Şahinbey ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilçeye ziyaretini “Milletimizin ve Ümmetimizin Reisi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Şahinbey Kapalı Spor Salonumuzda Gençler ile buluşuyor"sözleri ile duyurdu.

Belediye Başkanı'nın Erdoğan için "ümmetimizin reisi" ifadesini kullanması tartışma konusu oldu.

ÜMMETİMİZİN REİSİ

Şahinbey belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Erdoğan'ın ziyareti ile ilgili kişisel Facebook sayfasında şunları yazdı:

“Milletimizin ve Ümmetimizin Reisi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN 24 Ekim'de Şahinbey Kapalı Spor Salonumuzda Gençler ile buluşuyor. Dünya'nın hâkim güçlerine Hilal'e saygıyı öğreten Büyük ustayla buluşmayı kaçırmayın.”

Tahmazoğlu, paylaştığı afişin yanısıra Merkel'in Erdoğan ziyaretinde çok konuşulan hilalli koltukların fotoğrafını ve merhum Başbakan Bülent Ecevit'in dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ile çekilen fotoğrafları paylaştı.

Bülent Ecevit fotoğrafının, 1 Kasım seçimleri için malzeme yaptığı gerekçesiyle gösterilen tepkiler üzerine Belediye Başkanı Tahmazoğlu Ecevit fotoğrafını paylaşımlardan kaldırdı.

Haber Ara