Dolar

32,5762

Euro

34,9963

Altın

2.463,44

Bist

9.886,96

Ukrayna'yla pasaportsuz seyahat dönemi başlıyor

Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman, 'Ukrayna vatandaşları Türkiye'ye, Türk vatandaşları Ukrayna'ya kimlik kartı ile seyahat edebilecek' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-13 23:15:34

Ukrayna'yla pasaportsuz seyahat dönemi başlıyor

Başbakan Groysman, 14-15 Mart'ta Türkiye'ye yapacağı resmi ziyaret öncesinde, Anadolu Ajansına konuştu.

Ukrayna'dan Türkiye'ye giden turist sayısının 1 milyonun üzerine çıktığı, Türkiye'den Ukrayna'ya gelenlerin sayısında ise yüzde 28 artış olduğu bilgisini paylaşan Başbakan Groysman, turizmde ikili ilişkilerin gelişmesinde büyük imkanlar olduğuna dikkat çekti.

Türkiye ile Ukrayna arasında pasaportsuz, yeni kimlik kartları ile karşılıklı seyahat imkanı sağlayacak anlaşmanın imzalanacağını bildiren Groysman, "Benim Türkiye ziyaretimde önemli bir adım atılacak. Ukrayna hükümeti ile Türk hükümeti arasında imzalanacak anlaşmayla Ukrayna vatandaşları Türkiye'ye, Türk vatandaşları Ukrayna'ya kimlik kartı ile seyahat edebilecek. Bu çok iyi bir işaret. Ayrıca çok yönlü hava trafiği için karşılıklı uçak seferlerini arttırmamız gerekecek. Ukraynalılar Türkiye'yi ve Türkiye'nin turizm imkanlarını çok iyi biliyor" dedi.

Ukrayna'nın da turizm açısından çok ilgi çekici bir ülke olduğunu anlatan Groysman, "Bizim bugün geliştirdiğimiz pek çok turistik imkanlarımız var. Açıkçası bu karşılıklı değişim önemli. Engelleri kaldırdığımız zaman turist akımı artacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Haber Ara