Dolar

32,3339

Euro

35,1693

Altın

2.243,80

Bist

8.718,11

Twitter’dan nefret söylemi yasağını genişleten yeni karar

Sosyal ağ platformu Twitter, nefret söylemini yasaklayan politikasını 'insanları ırk, etnik köken ya da ulus temelinde dışlayan' paylaşımları içerecek şekilde genişlettiğini açıkladı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-03 16:58:24

Twitter’dan nefret söylemi yasağını genişleten yeni karar

Twitter'dan yapılan açıklamada, nefret söylemini yasaklama politikasının genişletildiği belirtilerek, insanları ırk, etnik köken ve ulusal köken temelinde dışlayan dilin yasaklandığını duyurdu.

Platform geçen yıl insanları dinlerine göre ayıran ayrımcı söylemi yasaklamış, mart ayında da bu yasağa 'yaş, engellilik ve belli hastalıklara ilişkin' saldırgan içerikli söylemler de dahil edilmişti.

Şirkete nefret söyleminin azaltılması için baskı yapanlar arasında yer alan insan hakları grubu Color of Change (Değişimin Rengi), bu değişikliği 'temel bir kabul' olarak nitelendirdi.

ABD başkanlık seçimleri eleştirisi

Öte yandan Color Of Change Başkan Yardımcısı Arisha Hatch, grubun, şiddet içeren ve insanlık dışı söylemlere karşı yaptığı tüm uyarılara rağmen geçen kasım ayında ABD'de düzenlenen başkanlık seçiminden önce politikasını değiştirmediği için Twitter'ı eleştirdi.

Hatch ayrıca, platformun içerik moderatörlerinin nasıl eğitildiği ve politikayı ihlal eden paylaşımları tespit eden yapay zekanın etkinliği konusunda şeffaf olmadığını da vurguladı.

Haber Ara