Dolar

32,5816

Euro

35,0157

Altın

2.461,25

Bist

9.906,49

Türkiye Kızıldağ'ı vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait topçu bataryaları Kızıldağ'da bulunan BAAS rejimi mevzilerini hedef aldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-01 20:09:16

Türkiye Kızıldağ'ı vurdu

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Suriye'nin Lazkiye kenti kırsalında bulunan Türkmen Dağı'nda çatışmalar sürerken Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı topçu bataryaları Kızıldağ'da bulunan Murtlu Tepesi ve çevresini vurdu.

Dün sabah saatlerinde muhaliflerin başlattığı karşı saldırı sonucu Kızıldağ eteklerine kadar çekilen Esed rejiminin tank ve top atışlarının Yayladağı ilçesinin sınır hattına düşmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kızıldağ'da atışların yapıldığı noktalara karşılık verdiği tahmin ediliyor.

Kızıldağ'ın Murtlu Tepesi (Cebel Atera) kesiminde bulunan Esed rejimine ait mevziler Türkiye topçusu tarafından sabah saatlerinden itibaren hedef alınırken saldırıda en az 5 Suriye askerinin yaralandığı yerel kaynaklarca dile getiriliyor.

Üç aydır Şii milisler ve Rusya uçakları tarafından desteklenen Suriye rejiminin yoğun saldırısı altındaki Türkmen Dağı'nın yüzde 70'lik kısmı son üç ayda muhalifler tarafından kaydedildi. Kızıldağ ve Burc el Kassab da dahil bütün kritik tepeler rejimin eline geçerken Türkmenler rejim ilerleyişini Kelez köyünde durdurarak dün sürpriz bir ani saldırıyla Kelez köyüyle birlikte çevre tepeleri de ele geçirdiler.

Haber Ara