Dolar

32,5800

Euro

34,9933

Altın

2.452,38

Bist

9.716,77

Tunus'ta terörle mücadele

Tunus'ta terörle mücadele

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-02 18:54:47

Tunus'ta terörle mücadele
Tunus'taki Nahda Hareketi Genel Sekreteri Ali el-Ureyd, teröre karşı mücadelede, ulusal birliğinin gerçekleştirilmesine yönelik siyasi partilerin çabalarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Ülkenin başkenti Tunus'ta İslam ve Demokrasi Araştırmaları Merkezi (CSID) tarafından düzenlenen konferansta konuşan Ureyd, "Siyasi partilerin bu süreçte, terör örgütlerine karşı mücadelede, siyasi çekişmelerden uzak ulusal birliği gerçekleştirmeye yönelik çabalarına ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Devletin bütün kurumlarının söz konusu ulusal çabaya ortak olması gerektiğini belirten Ureyd, kurumların gelecek nesilleri aşırılıklardan da korumasının elzem olduğunu ifade etti.

Ureyd, "Emniyet güçleri ve ordu teröre karşı mücadelede mızrağın ucunu oluşturuyor, dolayısıyla teröre karşı mücadele amansız şekilde silahla olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Konferansta söz alan emekli Tuğgeneral Muhtar Bin-Nasr, 'Terör, küreselleşmenin yanı sıra birkaç ülkedeki siyasi rejimlerin müdahalesiyle gelişen bölgesel ve uluslararası olgudur" dedi.

Tunus'taki devrimin ardından ülkedeki terörün devletin ve güvenlik güçlerinin zaafı neticesinde arttığına işaret eden Bin-Nasr, terörün önüne geçilmesi için güvenlik ve askeri planlamanın yanı sıra güvenlik güçlerinin gerekli araç ile gereçlerle donatılmasının önem arz ettiğini vurguladı.

Tunus'un Susa kentinde 26 Haziran'da bir otelin plajına saldırı düzenlenmiş, olayda çoğunluğu İngiliz, 38 turist öldürülmüştü. Uluslararası kamuoyunda infiale neden olan saldırının sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Haber Ara