Dolar

32,5816

Euro

35,0157

Altın

2.461,25

Bist

9.906,49

TRX Tron coin nedir? TRX nasıl alınır? TRX coin ne kadar oldu?

Kripto paraların piyasa değeri her geçen gün artıyor. Son olarak (TRX) Tron coin'in hızlı yükslişi vatandaşların dikkatini çekti. Alt coin borsasında yer alan Tron TRX son 24 saatte yüzde 30 değer kazandı. Tron coin'e yatırım yapmak isteyen insanlar da (TRX) Tron coin nedir diye araştırmaya başladı. Peki TRX nasıl alınır? TRX coin ne kadar oldu? TRX nedir?

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-27 16:27:38

TRX Tron coin nedir? TRX nasıl alınır? TRX coin ne kadar oldu?

Son zamanlarda Bitcoin'de yaşanan rekor değerlenme insanları kripto paraları ilgisini arttırdı. Kimilerine göre kripto paralar balon ve güvenilmez olarak değerlendirilse de yatırımcıların ilgisi karşısında kripto para piyasası artmaya devam ediyor. Son olarak TRX coin hızlı bir yükseliş ile yatırımcısını sevindirdi. TRX Tron coin son 24 saatte en yüksek seviyesine ulaştı. Tron coin 24 saatte yüzde 30'dan fazla değer kazandı. Twitter'da da TT olan TRX Tron coin vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. 

Dünya genelinde kripto para piyasasında dalgalı seyir uzun zamandır devam ediyor. Bir iniş bir çıkış gösteren kripto para piyasasında yatırımcılar gözlerini yeni para birimlerine çevirdi. TRX Tron coin de yatırımcıların radarına girdi. 

TRX Tron coin nedir?

TRX Tron coin'e yatırım yapmak isteyenler TRX Tron nedir sorusunu sormaya başladı. İşte TRX Tron nedir sorusunun yanıtı;

TRX Tron coin kısaca tanımlamak gerekirse Tron (TRX), Justin Sun tarafından piyasaya çıkarılmıştır ve CEO görevini halen kendisi yapmaktadır. Singapur çıkışlı Tron, merkeziyetsiz bir yapıya sahip kripto para birimidir. Tron Foundation'ın 2017'deki ilk kripto para arzı (ICO) 100 milyar TRX yarattı ve toplam 70 milyon dolar topladı. TRON Protokolü, blockchain teknolojisini merkez alan bir işletim sistemini temsil ediyor. Bu sistemde geliştiriciler, akıllı sözleşmeler ve merkeziyetsiz uygulamalar (DApps) yaratabiliyor, özgürce yayınlayabiliyor, veri ve diğer içerikleri depolayabiliyor. TRON, ilk olarak Ethereum tabanlı bir token olarak yaratıldı. Ancak 2018'de kendi ağına geçti. ERC20 TRX tokeni sahipleri, bu tokenleri TRON ağındaki TRX dijital para birimi ile takas etti. Bunun ardından Ethereum tabanlı tokenler yok edildi. Aynı zamanda Torrent'in CEO'su olan Sun, 2020'de de Steem'i satın aldı.

TRX Tron nasıl alınır?

TRX alım satım işlemi birçok büyük yerli ve yabancı kripto para borsasından yapılabilmektedir. TRX işlemleri Paribu'nun yanı sıra, OKEx gibi yabancı kripto para borsalarından dayapılabilir.

TRX coin ne kadar oldu?

Cuma günü ve hafta sonu yükselişe geçen Tron Coin, Pazar sabahında 0,9600 TL seviyelerine kadar yükseldi. TRX Tron coin son 24 saatte en yüksek seviyesine ulaştı. Tron coin 24 saatte yüzde 30'dan fazla değer kazandı.

tron coin

Tron (TRX) Madenciliği Nasıl Yapılır?

Tron (TRX), madenciliği yapılabilen bir kripto para birimidir. Genel madencilik mantığı ile yapılmaktadır. Madencilik için özel cihazlara gerek duyulmaktadır. Madenciler Tron ağı üzerinde yapılan işlemleri kayıt altına almaktadırlar, kayıt altına aldıkları işlem karşılığında ödül olarak TRX almaktadırlar.

Tron (TRX) madencilik ile üretilen bir kripto para olduğu için arz uzun bir zamana dağıtılmış şekildedir. Şu ana kadar yaklaşık 72 milyon TRX piyasada bulunmaktadır, toplam arz ise 100 milyon TRX'in üstünde olacaktır.

Tron (TRX) piyasa değeri

Ocak 2019 itibarıyla TRON'un toplam piyasa değeri yaklaşık 1,6 milyar dolardı. Bu pazar performansına rağmen, bazı yazarlar TRON'u kripto para birimlerinin karmaşık ve düzensiz doğasının tipik bir örneği olarak gördü. Şubat 2019'da, Tron Vakfı tarafından satın alındıktan sonra BitTorrent, TRON ağına dayalı olarak kendi token satışını başlattı.

Tron TRX coin çalışma şekli

Depolama katmanı: TRX coin , blok depolamadan oluşan dağıtılmış bir depolama protokolüne sahiptir. Hızlı işlem ve kolay güncellemeler için tasarlanmış bir grafik veri tabanı kullanmaktadır.

Çekirdek katmanı: Platformun ana katmanı olan çekirdek katmanı, akıllı sözleşmeler, hesap yönetimi ve fikir birliği dahil olmak üzere birçok modüle ev sahipliği yapmaktadır. Java, bu platformun akıllı sözleşme dilidir.

Uygulama katmanı: Geliştiriciler bu katman üzerinde dapp oluşturup dağıtabilir, ayrıca kendi işlemlerini özelleştirebilir ve düzenleyebilir.

Tron coin neden yükseldi?

TRX yükselişinin sebebi olarak Tron Foundation'ın ortaklık programını genişletmesi gösteriliyor. Tron ile merkezi olmayan token teklifleri (IDO'lar) için yeni nesil bir platform olan DuckDAO arasında yeni bir işbirliği duyuruldu. Yapılan bir basın açıklamasına göre DuckDAO platformu, programlı bir blok zinciri ve akıllı sözleşmeler ortamı olan Tron (TRX) ile uzun vadeli bir stratejik işbirliğine girdi.

TRX Coin hangi ülkenin?
 





Tron (TRX), Justin Sun tarafından piyasaya çıkarılmıştır ve CEO görevini halen kendisi yapmaktadır. Singapur çıkışlı Tron, merkeziyetsiz bir yapıya sahip kripto para birimidir.
 

Tron (TRX) Nasıl Alınır?
Eğer daha önce doldurmadıysanız "Hesap' bölümünden doğum tarihi ve T.C. ... Hesabınızda herhangi bir kripto para veya TRY bulunmuyorsa "Para Yatırma/çekme' bölümüne tıklayın. ... "Kolay Alış/ Satış' sekmesine geçiniz. Kaç TRY tutarında Tron almak istediğinizi yazarak "Tron Al" butonuna tıklayınız.

TRX TRY ne demek?
 





TRX/TRY - TRON Türk Lirası
 


TRX Coin ne zaman çıktı?










 


TRON, 2017 yılında Justin Sun tarafından kuruldu.

Haber Ara