Dolar

32,5960

Euro

35,0094

Altın

2.450,72

Bist

9.785,39

Trump'tan, Erdoğan'a bir skandal mektup daha!

Londra merkezli internet sitesi Middle East Eye, ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni bir skandal mektup daha gönderdiğini öne sürdü. Söz konusu mektupta Trump'ın Erdoğan'a S-400'ler nedeniyle yaptırım uygulayabileceğini söylediği iddia edildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-11 16:38:31

Trump'tan, Erdoğan'a bir skandal mektup daha!

Türkiye ile ABD arasında yeni bir mektup skandalı. Londra merkezli internet sitesi Middle East Eye, ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni bir skandal mektup daha  gönderdiğini öne sürdü. Söz konusu mektupta Trump'ın Erdoğan'a S-400'ler nedeniyle yaptırım uygulayabileceğini söylediği iddia edildi.

ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği skandal mektubun ardından bugün yeni bir iddia ortaya çıktı. Trump'ın Erdoğan'a bir mektup daha gönderdiği öne sürüldü.

S-400 NEDENİYLE YAPTIRIM

İngiliz internet sitesi Middle East Eye'nin haberine göre, Trump söz konusu mektupta Türkiye'ye S-400'ler nedeniyle yaptırım uygulayabileceğini söyledi.

Haberde Trump'ın mektubu İbrahim Kalın aracılığıyla geçen Pazartesi günü ilettiği aktarıldı. Ayrıca mektubun Erdoğan'ı ikna edemediği ve Türkiye'nin S-400 konusunda ısrarcı olduğu belirtildi.

İddiaya konu olan mektupta, S-400 konusunun yanı sıra ABD'li yetkililerin sistemin durumunu düzenli olarak kontrol etmesi için Ankara'nın izin vermesi ve Rus silahlarını kullanmama sözü vermesi gibi talepler de bulunuyor.

TÜRKİYE'YE F-35 SÖZÜ

Middle East Eye'a konuşan kaynaklar, Türkiye'ye S-400'leri aktifleştirmemesi durumunda, F-35 programına tekrar dahil edileceğinin sözünün verildiğini de belirtti.

TRUMP TARAFINDAN DA DİLE GETİRİLECEK

Öte yandan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert C. O'Brien, dün CBS televizyonunun canlı yayınında yaptığı açıklamada, ABD Kongresi'nin S-400'lerden vazgeçilmemesi durumunda Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı almaya hazır olduğunu, bu konunun Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki hafta gerçekleştireceği Washington ziyaretinde ABD Başkanı Donald Trump tarafından da dile getirileceğini belirttmişti.

O'Brien, Türkiye'nin Rus S-400 füze savunma sistemleri ile ilgili anlaşması ile ilgili yorumunda, "Bundan büyük bir memnuniyetsizlik duyduk" demişti.
Rusya ve Türkiye, Rus hava savunma sistemi S-400'lerin Türkiye'ye temini konusunda Eylül 2017'de anlaşmaya imza atmıştı. Moskova, Türkiye'ye ilk S-400 sevkiyatını Temmuz 2019'da tamamlamıştı.

 

Haber Ara