Dolar

32,5607

Euro

34,9891

Altın

2.424,58

Bist

9.722,09

'Trump, siber saldırıların arkasında Rusya’nın olduğunu kabul ediyor'

Trump’ın yönetiminde Beyaz Saray Genel Sekreteri görevini yürütecek Reince Priebus, Trump'ın 'Siber saldırıların arkasında Rusya’nın olduğunu kabul ettiğini' söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-09 15:33:30

'Trump, siber saldırıların arkasında Rusya’nın olduğunu kabul ediyor'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Fox News Sunday programında konuşan Priebus, Demokrat Parti ile adayların Hillary Clinton'ın kampanya yetkililerinin e-postalarının sızdırılmasından 'Rusya'nın sorumlu olduğuna kimsenin itiraz etmediğini' belirtti.

Sputnik'in haberine göre "Trump bu özel durumun Rusya'daki bazı birimlerden kaynaklandığını kabul ediyor" ifadelerini kullanan Priebus, Trump'ın, istihbaratçıların tavsiyelerini dikkate alıp Rusya'ya yaptırım getirmeyi değerlendirebileceğini de söyledi.

BİZZAT PUTİN İDDİASI

Fakat Priebus, Trump'ın, bu siber saldırıların arkasında bizzat Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in olduğu iddiasına ikna olup olmadığına ilişkin bir değerlendirme yapmadı.

ZAMANLAMA MANİDAR

Priebus'un açıklamalarının böyle bir döneme dnek gelmesi ise dikkat çekici bulunuyor. Zira şu sıralar Cumhuriyetçiler, ABD istihbaratının Rusya'nın 8 Kasım'daki başkanlık seçimlerine siber saldırılar ile müdahale ettiği sonucunu içeren raporu kabul etmesi için Trump üzerindeki baskıyı artırıyor.

NELER YAŞANDI? (HABERLERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFLARA TIKLAYINIZ)

445899

manset_15

c_17

manset_16

Haber Ara