Dolar

32,5422

Euro

34,8890

Altın

2.431,25

Bist

9.645,02

Kremlin'den siber saldırı raporuna ilk açıklama

ABD'de Obama'ya sunulan Rusya'nın seçimlere siber saldırısı içerikli rapora Kremlin'den cevap geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-09 14:46:34

Kremlin'den siber saldırı raporuna ilk açıklama

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Sputnikiİn haberine göre Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD istihbarat servislerinin, Rusya'nın, 8 Kasım'daki başkanlık seçimlerine siber saldırılarla müdahale ettiği sonucunu içeren raporunda ‘dayanaksız ve amatörce suçlamaların' yer aldığını söyledi.

Moskova'nın ya da resmi Rus kurumlarının siber saldırılara müdahil olduğunu reddediyoruz. Bu suçlamalardan ciddi anlamda yorulduk” ifadelerini kullanan Peskov, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği yönündeki iddiaların ‘cadı avını anımsattığını' kaydetti:

“Amerikalı meslektaşlarımızın tarihlerinin çeşitli dönemlerinde ‘cadı avı' yürüttüğünü biliyoruz. Tarihin bu dönemlerini bildiğimiz gibi sonradan onların (liderliğin) daha kendinde uzmanlarla değiştirildiğini de biliyoruz.”

ABD istihbarat servislerinin ‘yüksek oranda inandıkları' değerlendirmeleri içeren siber saldırı raporunun ‘dayanaksız' olduğunu belirten Peskov şunları söyledi:

“Yayınlanan rapor içerik bakımından yorumu hak etmiyor. bize göre kesinlikle hiçbir şeyle desteklenmeyen iddiaları hayli amatörce ve duygusal bir seviyede duymaya devam ediyoruz. Bu durum, son derece profesyonel çalışan istihbarat servislerine uygun değil.”

Peskov bir soru karşısında da ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın rapora nasıl bir tepki verdiğini bilmediğini, o nedenle onun görüşü konusunda herhangi bir yorum yapamayacağını söyledi.

NELER YAŞANDI? (HABERLERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFLARA TIKLAYINIZ)

445899

manset_15

c_17

c_16

Haber Ara