Dolar

32,5560

Euro

34,9632

Altın

2.458,54

Bist

9.881,12

'Trump o tweetleri kendisi atmıyor'

Amerikan Başkanı Donald Trump’ın yazım hatalarıyla dolu ve her yazıldığında dünyanın birçok yerinde yankılanan tweetlerinin bir ekip tarafından yazıldığını; Başkan'ın yazdığına dair bir imaj oluşturmak için de bolca yazım hatası kullanıldığı iddia edildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-23 20:42:03

'Trump o tweetleri kendisi atmıyor'

TIMETURK | ÇEVİRİ

ABD Başkanı Trump, göreve gelmesinden bu yana hali hazırdaki 52 milyon takipçisine her sabah erken saatlerde jet hızıyla yolladığı tutarsız ve kışkırtıcı tweetleriyle eleştiri konusu oldu. Trump'ın bu tutumu dünyanın birçok noktasında ekonomik ve siyasi olarak 'dalgalanmalara' sebebiyet verirken; çoğunlukla "Başkan yataktan çıkmadan tweet atıyor" yorumlarına neden oluyordu.

BEYAZ SARAY ÇALIŞANLARI BASINA SIZDIRDI

Ancak iki Beyaz Saray çalışanı Boston merkezli günlük gazete The Boston Globe'a başkanın yazdığı tweetlerden ayırt edilemeyecek kadar benzer tweetler yazdıklarını söyledi.

YAZIM HATALARI KASITLI BİR ŞEKİLDE YAPILIYOR

Independent gazetesinin haberine göre söz konusu ekip, büyük harflerle yazılmış ya da parçalara ayrılmış kelimeleri özellikle Trump'ın sosyal medyadaki yazım stilini yansıtmak için tercih ediyor.

Dd4iWxhVAAAVOz1

"HASHTAG VE FOTO VARSA BİLİN Kİ TRUMP PAYLAŞMADI"

Konuyu basına açıklayan Beyaz Saray çalışanları şayet Trump'ın bir paylaşımında hashtag varsa ya da fotoğraf eklenmişse bunun muhtemelen yardımcılarından biri tarafından paylaşılmış olduğunu aktardı.

EŞİNİN ADINI YANLIŞ YAZMIŞTI

Cumartesi günü yaptığı bir paylaşımda ABD Başkanı eşinin hastaneden çıkışını ve eve gelişini kutlamış ancak eşinin ismini yanlış yazması nedeniyle sosyal medyada alay konusu olmuştu.

 

Haber Ara