Dolar

32,5555

Euro

34,9598

Altın

2.459,04

Bist

9.885,69

Trump'ın Rusya'ya karşı en büyük kozu

Donald Trump yönetiminin Rusya’ya karşı belirleyeceği politika merakla beklenirken, Amerikan medyasında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-04 16:11:06

Trump'ın Rusya'ya karşı en büyük kozu

Milli Gazete'den Bekir Şirin'in haberine göre; Yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığına resmen başlayacak olan Donald Trump'ı kabarık dosyalar bekliyor. Görevine resmen başlamasının ardından, gerek Amerika'da gerekse dünya arenasında birçok problemle karşılaşacak olan Donald Trump'ın yoğun mesai harcayacağı konular, Amerikan medyasında da tartışılmaya başlandı.

İÇ POLİTİKADA SOKAK OLAYLARI, DIŞ POLİTİKADA RUSYA

Trump'ın iç politikada bölünmüşlük ve sokak olayları konularıyla alakalı olarak yoğun mesai harcayacağı öngörülürken, dış politikada da en önemli konu başlığının Rusya ile ilişkiler olacağı belirtiliyor. Seçim kampanyası sürecinde Rusya'ya karşı ılımlı mesajlar veren Trump'ın başkanlık görevine resmen başlamasının ardından nasıl bir politika izleyeceği merak konusu.

ÇARPICI İDDİA: KİSSİNGER GÖREVLENDİRİLECEK

İddiaya göre; Donald Trump, Rusya ile ilişkileri geliştirmesi üzere Henry Kissinger'ı görevlendirecek.

PUTİN İLE SICAK İLİŞKİLERİ VAR

1973 - 1977 yılları arasında Amerika Dışişleri Bakanlığı yapan ve o dönemde Amerika ile Sovyet Rusya arasındaki yumuşama politikasını gerçekleştiren Kissinger'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de sıcak bir ilişkiye sahip olduğu aktarılıyor.

RUSYA İLİŞKİLERİNİ TAMİR EDEBİLİR

Henry Kissinger, Amerikan medyası tarafından Barack Obama'nın 35 Rus diplomatı sınır dışı etmesiyle birlikte iyice gerilen Amerika - Rusya ilişkilerini tekrar yumuşatabilecek bir isim olarak gösteriliyor.

İSLAM'IN KENDİ İÇİNDE BİR ÇATIŞMA OLACAK...

Azılı bir İslam düşmanı olmasının yanı sıra Amerika'nın İslam coğrafyası üzerindeki kirli planlarının teorisyenlerinden biri olarak da bilinen Kissinger, 11 Eylül sonrası yapmış olduğu açıklamada “Bundan sonra Batı-Hıristiyan dünyası ile İslam dünyası arasında bir savaş değil, İslam'ın kendi içinde yaşayacağı bir çatışmayı beklemek gerekir.” ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara