Dolar

32,5800

Euro

34,9933

Altın

2.452,38

Bist

9.716,77

Trump: Biden’ın aksine Rusya, Çin ve Türkiye’nin liderleri çok zeki

ABD Başkanı Trump, Fox News ile yaptığı röportajda başkanlık seçimlerdeki rakibi Demokrat Parti adayı Joe Biden'in aksine Rusya, Çin ve Türkiye'nin liderlerini çok zeki gördüğünü söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-23 11:40:05

Trump: Biden’ın aksine Rusya, Çin ve Türkiye’nin liderleri çok zeki

ABD Başkanı Donald Trump, 3 ülke liderine övgüler yağdırırken, seçimlerdeki rakibi Joe Biden'ı zeki olmamakla eleştirdi.

Trump, Fox News ile yaptığı röportajda başkanlık seçimlerdeki rakibi Demokrat Parti adayı Joe Biden'in aksine Rusya, Çin ve Türkiye'nin liderlerini çok zeki gördüğünü söyledi.

Trump bu konuda şunları söyledi: "Başkanlık pozisyonunda çok zeki bir insana sahip olmalıyız. Bu kişi (Biden anlamına gelir) çok zeki değil. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping çok zeki, Başkan Putin çok zeki, Erdoğan çok zeki."

Fox News ile yaptığı röportajda, ABD Başkanı Trump, yüzde 100 zeki olmayan kişinin başkanlık görevine seçilmemesi gerektiğini söyledi.

Trump, geçen yıl zihinsel yetenekleri belirlemek için bir sınavdan geçtiğini ve "Biden'ın da böyle bir sınavı geçmesi gerektiğini ... bu ülkedeki insanlara liderliğe seçilen kişinin çok zeki olduğunu kanıtlaması gerektiğini" belirterek şunları söyledi:

“Çünkü ülkemiz için çok kötü şeyler yapacak insanlarla uğraşıyoruz. Eğer fırsatları varsa, onlardan daha zeki olmalısınız ve bu yüzden Biden bu testi veya benzer bir testi geçmelidir. "

Kaynak: Novosti

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara