Dolar

32,5762

Euro

34,9963

Altın

2.463,44

Bist

9.886,96

Suriyeli yüksek rütbeli muhalif komutanlar Hatay'da toplandı

Suriyeli yüksek rütbeli muhalif komutanlar Hatay'da toplandı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-19 22:10:27

Suriyeli yüksek rütbeli muhalif komutanlar Hatay'da toplandı
Suriyeli yüksek rütbeli muhalif komutanlardan oluşan grup, Reyhanlı ilçesinde bir araya gelerek, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Yüksek Askeri Konseyini (YAK) oluşturduklarını iddia etti.

Düğün salonunda gerçekleştirilen toplantıda uzun süren görüşmelerin ardından 30 kişilik konseye üye seçimi yapıldı.

"ÖSO Genelkurmay Başkanı" olduğunu ileri süren Tuğgeneral Abdulkerim el Ahmed, AA muhabirine, 3 yıldır görev yapan ÖSO Yüksek Askeri Konseyinin vazifesini tamamlamasının ardından yeni üye seçimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplantıya Suriye'deki muhalif grupların temsilcilerinin de katıldığını ve ülkelerindeki son durumu değerlendirdiklerini ifade eden el Ahmed, yeni seçilen konsey üyelerine görevlerinde başarılar diledi.

- SMDK: "Toplantı bireysel bir girişim"

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonunca (SMDK) Askeri Konseyi yeniden yapılandırmakla görevlendirilen Komite Sekreteri Salah el-Hamevi ise geçen ayın 14'ünde konseyin yeniden yapılandırılması ve daha kapsamlı olması için komite kurduklarını anlattı.

"Hatay'da yapılan toplantı, bireysel bir girişim olup, SMDK ile alakalı değildir" diyen el-Hamevi, "Şimdilik Genelkurmay Başkanı görevini Albay Ahmed Berri yürütmektedir. Bu toplantıyı yapan ve katılan tüm arkadaşlara kucağımızı açıyoruz, onların da yeni yapılanmada rolleri olmasını isteriz ki, Askeri Konsey tüm Suriye'yi kapsasın" ifadesini kullandı.

SMDK'dan yapılan açıklamada, Suriye halkının özgürlüğüne kavuşması yolunda yüksek askeri komutanlığın oluşturulması için tüm muhalif gruplarla koordinasyon ve istişareye devam edildiği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün yeni bir askeri konseyin kurulacağı yönünde basına duyurusu yapılan durumun SMDK'nın bu bağlamdaki çabalarıyla ilgisi yoktur. Askeri Konseyin kurulması yönündeki duyuru, kamuoyunun algısının çarpıtılmasından başka bir şey değildir. Suriye'nin geleceğiyle ilgilenen ve devrimin zafer kazanmasını isteyen herkesin sorumluluğunun farkına varıp, diğer gruplarla koordinasyon kurmaya çalışan SMDK'nın bu çabasına destek olması gerekmektedir."

Haber Ara