Dolar

32,5560

Euro

34,9632

Altın

2.458,54

Bist

9.881,12

Suriyeli mülteci aileden Erdoğan'a destek turu

Suriyeli Mülteci El Said ailesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suriyelilere ve dünya barışı konusunda destek amacıyla Midyat’tan bisiklet ile destek turuna çıktı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-15 11:27:26

Suriyeli mülteci aileden Erdoğan'a destek turu

Suriyeli mülteci ailesi 15 Mart 2011'de başlayan ülkelerindeki iç savaşın 6'ncı yıl dönümü nedeniyle ülkelerinden kaçıp Mardin'in Midyat ilçesine yerleşen 4 kişilik ailesi ile birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriyelilere sığınma, barınma konusunda verilen destek amacıyla eşi ve iki çocuğuyla Ankara turuna çıktı.

Mardin Arena'dan Selahattin Erol'un haberine göre; Mülhem El Said (30)., eşi Mey Bserini (20)., Hamza (3)., ve 6 aylık bebekleri Huzeyfe Al Said  ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Suriyelilere yaptığı desteğe dikkati çekmek için Midyat'tan Ankara'ya pedal çevirecek.

Midyat'ta açıklama yapan Mülhem El Said, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vermek amacıyla yollara düştüğünü, kendi imkânları ölçüsünde Ankara'ya bisiklet ile gideceğini söyledi.

Midyat'tan başlayarak Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Osmaniye, Aksaray ve Ankara 20 gün içinde gitmeği planladığını anlatan Mülhem El Said, şöyle konuştu“Suriye'de öğretmenlik yapıyordum. Suriye'deki iç savaştan kaçarak Midyat'ta yerleştim. Eşim ve iki çocuğumla birlikte Cumhurbaşkanımıza Suriyelilere yaptığı büyük destek ten dolayı kendisine teşekkür etmek istiyorum. Yaklaşık 3 milyon Suriyelileri ülkesinde barındırdı. Bütün ülkeler kapılarını kapatırken Cumhurbaşkanı bize kucak açtı. Lübnan, Ürdün ve Avrupa'ya göç eden Suriyelilerin dramı yüreklerimizi dağlıyor. Ancak Türkiye ise bize kucak açarak bütün imkanlarını seferber etti. Ben de buna kayıtsız kalmamak için elimdeki imkânları kullanarak ailemle beraber Cumhurbaşkanlığı külliyesinde onu ziyaret etmek istiyorum. Yazdığım serbest vezinle ilgili şiirimi okumak ve onu ziyaret ederek, teşekkürlerimi sunmak için pedal çevireceğim." dedi.

Said, daha sonra Erdoğan'ına iletmek üzere, Midyat çadır kente barınan ve yolunun üzerindeki bulunan Suriyeli mültecilere ziyaret edecek. Said, burada bulunan Suriyeli sivil toplum kuruluşları, çadırkent ve Suriye okullarından alacağı teşekkür yazılarını alarak Erdoğan'a iletmek istediğini aktardı. 

Mülhem Sait'in eşi Mey Beserini Said, İslam ve Müslüman âlemine ayrıca çocuk ve kadınlara verdiği destek için iki çocuğum ve eşimle birlikte Ankara'ya gideceğini söyledi.

Mülhem Said ve ailesi sabah saatlerinde Midyat'tan 2 bisikletle hareket ederek Mardin'e doğru pedal çevirdi.

Haber Ara