Dolar

32,5721

Euro

34,9915

Altın

2.459,90

Bist

9.891,16

Suriye sınırındaki Mehmetçik bayramlaştı

Suriye sınırındaki Mehmetçik bayramlaştı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-17 16:58:21

Suriye sınırındaki Mehmetçik bayramlaştı
Birecik ilçesindeki Suriye sınırında 3. Hudut Tabur Komutanlığında görev yapan Mehmetçikler, Ramazan Bayramı'nı coşkuyla kutladı.

Bayram dolayısıyla Suriye sırının sıfır noktasında bulunan Bilekli Bölük Komutanlığında askeri tören düzenlendi. Tabur Komutanı Piyade Binbaşı Süleyman Şahin komutasındaki askeri personel, bölük önündeki alanda toplandı.

Mehmetçiklere hitap eden Şahin, bayramların mili değerleri buluşturan, milli birlik ve beraberliği pekiştiren günler olduğunu ifade ederek, "Gönül isterdi ki bütün Mehmetçiklerimiz bayramı aileleriyle geçirsin ancak malumunuz askerlik fedakarlık gerektiren bir görevdir. Sizler tatil, bayram demeden ailelerinizden çok uzakta onurlu ve şerefli bir şekilde vatani hizmetinizi yerine getirmektesiniz" dedi.

Askerlik şartına müsait her Türk gencinin, hayatının iki bayramını askerde geçirdiğini hatırlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Siz nöbettesiniz diye Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan vatandaşlarımız mutlu ve huzurlu bir şekilde Ramazan Bayramı'nı geçirmektedir. Sizleri bugüne kadar yapmış olduğunuz hizmetlerden ve fedakarlıklarınızdan dolayı tebrik ederim. Hudutta görev yapmak, nöbet tutmak herkese nasip olmaz. Sizlerin ve ailelerinizin bayramını en içten dileklerimle kutlarım."

Daha sonra Binbaşı Şahin ve beraberindeki komutanlar, Mehmetçik ile tek tek bayramlaştı, onlara kolonya ve çikolata ikram etti.

Bu arada, Mehmetçik de AA ekibi ile bayramlaşarak, çikolata ikramında bulundu.

Askeri personelin toplu hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından, bayram coşkusu bölükte devam etti.

Haber Ara