Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İngiltere'de Sam Allardyce krizi!

Milli Takım Menajeri Sam Allardyce'ı, futbolcuların temsil haklarının üçüncü şahıslara devrini önleyen kuralların 'aşılması' için danışmanlık yapmak ile suçlanıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 15:18:31

İngiltere'de Sam Allardyce krizi!

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin iddiasına göre Allardyce aynı zamanda bu danışmanlıktan 400 bin sterlin (yaklaşık yarım milyon dolar) ücret alıyor. Gazete bu haberi "İngiltere Menajeri satılık" manşetiyle verdi.

Gazete, kendilerini Uzak Doğulu bir şirketin temsilcisi olarak tanıtan muhabirlerinin Allardyce'la görüştüğünü; ücret isteyen Allardyce'ın muhabirlerden, federasyon yetkilierinden onay alabileceğini söylediğini yazdı. Gazete, bu görüşmenin gizli çekilmiş videosunu da internet sayfasına koydu.

GÖREVDEN ALINABİLİR

Gazeteye göre, 61 yaşındaki Sam Allardyce görevden alınabilir.

ALLARDYCE'DEN AÇIKLAMA

Sam Allardyce ise henüz suçlamalarla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

FEDERASYONDAN AÇIKLAMA

Allardyce şu ana dek İngiltere'nin başında sadece bir resmi maça çıktı.

İngiltere ay başında 2018 Dünya Kupası grup eleme maçında Slovakya'yı 1-0 mağlup etti. İngiltere, Pazar günü Malta ile Londra'daki Wembley Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.

Daily Telegraph'ın haberine göre, söz konusu görüşme Allardyce'ın son Avrupa Futbol Şampiyonası sonrası İngiltere Menajeri olmasından hemen sonra yapılmış.

Sam Allardyce görüşmede, 2008'de getirilen ve üçüncü tarafların futbolculara sahip olmalarını yasaklayan kuralları aşmanın "hiç sorun olmadığını" söylüyor.
Üçüncü tarafların futbolculara sahip olması futbolda "kölelik" olarak tanımlanıyor.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) geçen y bu uygulamayı yasaklamıştı.

Haber Ara