Dolar

32,5778

Euro

34,9968

Altın

2.460,88

Bist

9.892,01

'Şok dalga saldırıları', Suriye rejim güçlerine büyük darbe vururken; muhaliflerin ilerlemesi sürüyor

TSK’nın önceki gece başlattığı ‘şok dalga saldırıları’, Rus ve İran destekli Suriye rejim güçlerine büyük darbe vururken; muhaliflerin ise ilerlemesi sürüyor. Son saldırılarda büyük darbe alan Suriye rejim güçlerinin, 'çöküş' yaşadığı bildirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-01 10:21:44

'Şok dalga saldırıları', Suriye rejim güçlerine büyük darbe vururken; muhaliflerin ilerlemesi sürüyor

TSK'nın önceki gece başlattığı ‘şok dalga saldırıları', Rus ve İran destekli Suriye rejim güçlerine büyük darbe vururken; muhaliflerin ise ilerlemesi sürüyor.

Bu sabah bölgeden gelen haberlerde muhalif gruplarının, rejimin saldırılarına rağmen İdlib ve Hama kırsalında ilerlediği, birçok köyü de ele geçirdiği bildirildi.

Bölgedeki bağımsız kaynaklar, TSK ve muhaliflerin son saldırıları karşısında büyük kayıplar veren Rus ve İran destekli Suriye rejim güçlerinin çöküş yaşadığını önü sürdü.

Şam rejimi karşıtı muhalefet siteleri tarafından teyit edilen haberlere göre, Suriye muhalefet ordusu, Hama kırsalındaki Sahel Al-Ghab'daki Kahire, El-Ankawi ve Qaleedin köylerinde kontrolü sağladı..

Ulusal Kurtuluş Cephesi tarafından yapılan açıklamada ise, “Güney İdlib kırsalında bulunan Kafr Uzakta kasabası ve Sfouuhan köyü ele geçirildi; aynı kırsal kesimde çıkan çatışmalarda da yüzlerce Esed rejimine bağlı askeri öldürüldü” denildi.

Muhaliflerin, dün işgalci Rusya milisleri ile girdikleri şiddetli çatışmalar sonucu ise, güney İdlib kırsalına bağlı stratejik önemem sahip Kefer Avid ve Zakkum beldelerini ve Halviye köyünü ele geçirdikleri açıklandı.

Muhaliflerin, Rusya milisleri ile girdikleri şiddetli çatışmalardan sonra, doğu İdlib kırsalına bağlı Kefer Battih, Dadih, Cubas beldelerini ve Tırenbi köyünü de ele geçirildi.

Dün ayrıca Hama'nın batı kırsalındaki Sahl al-Ghab'daki Qulaydain ve el-Zaqmun köylerinin muhaliflerin eline geçtiği; çıkan çatışmalarda ise rejim kuvvetlerinin geride çok sayıda ölü bıraktığı açıklandı.

İdlib kırsalında stratejik öneme sahip ve yakın zamanda muhalifler tarafından ele geçirilen Serakib şehrine ise bu sabah, Suriye rejim güçleri tarafından bombalandığı bildirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber Ara